Una nova columna de fum alerta els veïns de Can Sant Joan

Fonts de la fàbrica asseguren que és vapor d’aigua, mentre la Plataforma Antiincineració denuncia que són gasos perillosos per a la salut

Captura del vídeo que Les Altres Veus ha penjat aquest matí per denunciar l'episodi de fums de la cimentera
LAV

L’aparició d’una columna de fum aquest matí sortint de la fàbrica Lafarge ha aixecat certa alarma entre els veïns de Can Sant Joan. La publicació digital Les Altres Veus ha publicat un vídeo on es pot apreciar el nou capítol d’emissions. Fonts de la cimentera han dit a laveu.cat que es tracta de vapor d’aigua i que la seva aparició és conseqüència del contrast tèrmic entre les altes temperatures de l’interior del forn i l’ambient gèlid de l’exterior. Des del departament de Medi Ambient de la planta, s’assegura que els filtres de què disposa la cimentera impedeixen que els gasos de la combustió surtin a l’exterior i fan que les emissions de partícules se situïn entre el 0,5 i l’1 mg/Nm3, molt per sota del màxim que marca la llei, que és de 30 mg/Nm3 .

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac no dóna cap credibilitat a l’explicació de l’empresa. “Sempre diuen que és vapor d’aigua, però en realitat són gasos perillosos com CO2 i nitrògen”, ha dit José Luis Conejero, del col·lectiu, qui també recorda que Lafarge continua la seva activitat a pesar que li fos suspesa l’autorització mediambiental per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran de les accions judicials de la Plataforma.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari