Valentine reduirà plantilla amb 12 prejubilacions i un acomiadament

L’empresa també disminuirà el salari i la jornada laboral en un 18’5% durant 18 mesos

Un empleat de l'empresa Valentine a les instal·lacions de Can Milans
Arxiu Sílvia Díaz

L’empresa Valentine aplicarà a partir del mes de novembre dos Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) per reduir el nombre de treballadors i disminuir a la plantilla restant la jornada laboral i el salari en un 18’5% durant 18 mesos. El primer suposa la prejubilació de 12 treballadors majors de 57 anys i un acomiadament. El segon, que es començarà a aplicar el 5 de novembre, afecta els prop de 200 treballadors  de la planta ubicada al polígon Can Milans. La marca de pintures ha justificat la mesura a causa de l’actual conjuntura econòmica. “La nostra producció està vinculada als sectors de la construcció i l’automoció, molt perjudicats per la crisi que, de retruc, també han fet minvar les nostres vendes”, ha indicat el portaveu de l’empresa, Fernando Mainguyague.

Valoració dels sindicats. La plantilla ha donat el seu vist-i-plau a l’ERO temporal, que contempla que els empleats cobrin el mateix sou durant tota la vigència de l’expedien independentment del nivell de facturació, ja que a l’estiu les vendes són més elevades que a l’hivern. D’altra banda, les pagues extraordinàries de Nadal i de l’estiu mantenen l’import del salari abans de l’expedient “per no perjudicar tant els treballadors”, ha indicat el president del comitè d’empresa, Sebastián Amador.

Respecte a l’ERO d’extinció de llocs de treball, la plantilla ha fet un balanç positiu “perquè hem aconseguit salvar 7 llocs de feina, però ens ha faltat una persona per aconseguir la totalitat”, ha manifestat Amador, qui també ha lamentat que durant la negociació l’empresa de pintures “no ens ha pogut garantir un pla de viabilitat que ens asseguri el futur per als pròxims anys”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari