Concurs per escollir la portada del número 500 de ‘La Veu’

El termini per presentar treballs finalitzarà el 16 de març

Les portades del desè i el vintè aniversari de La Veu i del número 300, damunt d’una de les taules de la redacció on es confecciona la revista
Sara Abadia
Montcada Comunicació, l’organisme autònom que gestiona els mitjans de comunicació locals de titularitat pública –La Veu de Montcada i Reixac, laveu.cat i Montcada Ràdio– convoca un concurs per escollir el disseny de la portada del número 500 de la tercera època de La Veu, que sortirà el 7 d’abril, i del seu 25è aniversari, que es complirà el proper mes de juliol. El model actual va sorgir arran de les Primeres Jornades de Comunicació Local que va impulsar el govern de Josep M. Campos a principi de 1992. El canvi respecte l’etapa anterior va ser radical, quant a format i continguts. El consistori va abandonar la línia del tradicional butlletí municipal bimensual i va apostar per una publicació quinzenal, amb format diari i elaborada pels periodistes de Montcada Ràdio. També es va dotar d’un Consell d’Administració, escollit en Ple, i format per persones vinculades al teixit associatiu amb l’objectiu de despolititzar-la al màxim.
 
Nou model. A diferència dels clàssics butlletins municipals, La Veu no només oferia el punt de vista de la institució, sinó també el dels veïns, “fet que li va atorgar credibilitat i que continua sent la clau de l’acceptació entre els ciutadans”, explica l’actual directora de Montcada Comunicació, Pilar Abián. Des d’aleshores, La Veu ha commemorat tres moments de la seva trajectòria: quan va complir el seu desè aniversari, amb una portada especial de Claudio Marcos; l’edició del número 300, que va veure la llum a la segona quizena d’abril de 2007, amb un disseny de l’artista Maese Pérez i el seu vintè aniversari, al juliol de 2012, amb una creació del jove pintor Pau Marinel·lo. “Volem que la portada 500 també sigui molt especial i animem als artistes a presentar-se al certamen”, ha dit Abián.
 
Termini. El concurs s’adreça a persones majors de 16 anys i només té una modalitat. Cada concursant pot presentar una única obra inèdita on constin el text ‘La Veu’ i els numeros 500 i 25 anys. La mida de la portada haurà de ser DIN-A3 i es podrà utilitzar un nombre il·limitat de tintes. Els treballs es poden presentar en suport físic informàtic o bé en paper a l’Ajuntament, de dilluns a divendres, de 8 a 14h, o a la Casa de la Vila, de 9 a 21h, fins al 16 de març. També es poden enviar per correu electrònic a l’adreça [email protected], conjuntament amb la butlleta de les dades personals que es pot descarregar dels webs www.laveu.cat i www.montcada.cat. El jurat estarà format per membres del Consell d’Administració de Montcada Comunicació, tècnics dels departaments de Comunicació i Protocol i Cultura i Patrimoni i especia­listes en el món de les arts i el disseny. Només hi ha un únic premi dotat de 300 euros i el veredicte es farà públic el 6 d’abril a l’Auditori Municipal (18h).
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari