“El laberinto del fauno”, plat fort de la programació de l’Auditori

El laberinto del fauno’, de Guillermo del Toro, es podrà veure el proper 10 de febrer a l’Auditori Municipal (Pl. Església, 12). El film, protagonitzat per Sergi López, Maribel Verdú, Ariadna Gil i Alex Angulo, entre d’altres, narra la història de la petita Ofelia i les seves fantasies per evadir-se dels horrors de la guerra […]

El laberinto del fauno’, de Guillermo del Toro, es podrà veure el proper 10 de febrer a l’Auditori Municipal (Pl. Església, 12). El film, protagonitzat per Sergi López, Maribel Verdú, Ariadna Gil i Alex Angulo, entre d’altres, narra la història de la petita Ofelia i les seves fantasies per evadir-se dels horrors de la guerra i de la severitat d’un padrastre falangista. El faune, un ésser mitològic, li proposarà proves que haurà de superar per convertir-se en la princesa que està destinada a ser. ‘El laberinto del fauno’ es projectarà el dissabte 10 de febrer en dues sessions, a les 19 i a les 22 hores. El preu és de 3,60 euros.

La pel·lícula ‘El camino de los ingleses’, de Antonio Banderas, també es podrà veure a l’Auditori el 20 de gener a les 19 i 22 hores. Amb els actors Fran Perea, Juan Diego i Victoria Abril, entre d’altres, la pel·lícula narra la història de l’adolescent Miguelito, que confessa davant la incredulitat i la incomprensió dels seus amics, que vol ser poeta, després de patir una operació de ronyó i haver conegut, durant la seva convalescència, un pacient que l’havia incitat en La Divina Comèdia de Dante. La història de Miguelito està emmarcada dins d’una trama coral.

Pel que fa al teatre familiar, el 21 de gener, a les 12 hores, arriba a l’Auditori la Companyia d’Anna Roca amb la seva obra ‘Les sabates noves de l’emperador’, inspirada en una sabateria on s’arreglen les sabates dels personatges dels contes. El sabater treballa de nit i descansa de dia, mentre que el seu ajudant ho fa a l’inrevés. A través d’aquest ajudant coneixerem les anècdotes i històries ocultes de les sabates del contes.

‘Lluna, el somni de Dalí’ de la companyia de titelles l’Estenedor, serà l’altra representació teatral adreçada als més petits, que arribarà a l’Auditori el diumenge 4 de febrer, a les 12hores. L’obra explica la història de un capítol de la infantesa del pintor Salvador Dalí, un noi somiador que viu a Cadaqués i que està obsessionat per conèixer la lluna. Aquesta dèria no és ben entesa per la gent del poble, els seus companys, família, etc. En canvi però, Baldiri, un vell pescador, l’entén i li explica que per aconseguir els somnis cal desitjar-los de valent i esforçar-se per fer-los realitat. En David Laín i la seva companyia explicaran aquesta història movent les seves titelles per un espai peculiar i ple de sorpreses.

El 27 de gener a les 22 hores, la companyia teatral Titzina teatre portarà a l’Auditori l’obra ‘Entrañas’, un espectacle de creació sobre aquelles persones que sobreviuen a la guerra i la necessitat de preservar la memòria. Una de les seves protagonistes, Sole, rep la notícia inesperada del seu embaràs en un moment no gaire bo de la seva vida personal. Fugir del seu entorn i cercar la veritable història del seu avi, un soldat republicà desaparegut durant la batalla de l’Ebre, es convertiran en el seu principal objectiu.

La companyia Un té de cafè representarà l’obra ‘Fatma’, el 24 de febrer a les 19 hores. El 5 de juliol és un dia important a Algèria perquè es celebra l’aniversari de la seva independència. Per a Fatma, una dona de fer feines algeriana que treballa al Ministeri i a l’Ajuntament, aquest dia és més important encara perquè és l’únic dia que pot tenir per ella sola del terrat de l’edifici. Aquest espai és el lloc on pot respirar tranquil·lament i parlar sense pors. Fatma representa tot un mite de literatura contemporània àrab. La peça parla de la condició femenina en un país ple de contradiccions.

Per altra banda, el proper 18 de gener s’inaugurarà l’exposició d’escultures de Manuel Lahoz. La mostra recull un conjunt d’escultures en fusta i bronze de Lahoz, alumne des de la seva creació de l’Escola Municipal de Talla i Escultura, així com també, de Lluís Barbosa. Lahoz destaca per les seves escultures, pels seus treballs fotogràfics i, fins i tot, per la seva incursió en el món del cinema. La mostra romandrà exposada fins el 11 de febrer.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari