‘El llac dels cignes’ arriba aquest vespre al Teatre Municipal

Montcada i Reixac és l’únic municipi on el ballet Sant Petersburg Festival farà dues representacions de l’obra i un assaig obert per a alumnes de les escoles locals de dansa

'El llac dels cignes' és un muntatge referent de la dansa clàssica
Laura Grau

El Teatre Municipal ultima els preparatius per acollir aquest vespre a les 21h la primera de les dues representacions de l'obra 'El llac dels cignes' que farà la companyia Sant Petersburg Ballet Festival a Montcada i Reixac –la segona serà demà a les 20h. Aquesta és la primera vegada que una gran companyia de dansa clàssica, formada per una cinquantena de persones, actua al nostre municipi. "Ho vivim com una experiència bastant única", ha dit la cap tècnica del departament, Marga Vilalta, qui destaca que "poder portar una companyia com aquesta a Montcada ha estat fruit d'un cúmul de casualitats afortunades". A més, el nostre és l'únic municipi on la companyia farà dues funcions i un assaig obert per als alumnes de les escoles de dansa –dissabte a la tarda. També farà una masterclass el matí de dissabte, a la qual s'hi ha apuntat una seixantena d'alumnes de dansa clàssica del municipi –l'altra masterclass que ha fet a Catalunya va ser al Teatre de Vilafranca del Penedès. Per poder realitzar la classe, s'instal·laran a l'escenari del Teatre Municipal unes barres mòbils que ha cedit t l'Ajuntament de Mollet del Vallès al de Montcada de forma desinteressada.

De tots els teatres on ha actuat el ballet de Sant Petersburg Festival durant la seva gira per Catalunya (Vilafranca, Granollers, Sant Cugat i Manresa) i a la resta de l'estat (Madrid i Palma de Mallorca), el de Montcada i Reixac és el més petit. Les dimensions de l'espectacle obliguen l'Ajuntament a destinar més hores al muntatge i al desmuntatge dels diferents elements i a fer un gran desplegament de personal. Una de les actuacions tècniques més complicades que s'ha hagut de fer és desmuntar tots els focus de l'escenari del Teatre Municipal, ja que la companyia russa compta amb el seu propi sistema d'il·luminació. També s'ha hagut de col·locar un linòlium a la superfície de l'escenari perquè els ballarins puguin desenvolupar els seus moviments sense perill de caiguda. Les entrades per a les dues funcions es van exhaurir amb rapidesa, posant de relleu el gran interès que ha aixecat aquest espectacle mai vist al municipi.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari