El Museu reforma la sala dedicada la Montcada contemporània

Bona part del material fotogràfic prové de l’Associació Cultural Montcada

El Museu Municipal ha reobert les portes amb una novetat destacada, la reforma integral de la sala dedicada a la història del municipi des dels inicis del segle XX, quan era un poble bàsicament agrícola que atreia estiuejants de la burgesia barcelonina, fins a la restauració de la democràcia, passant per la Guerra Civil i el franquisme. Aquesta secció incorpora com a principal novetat tres pantalles virtuals on s’expliquen els canvis viscuts al llarg de les últimes dècades.

La reforma ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, que també ha permès millorar la il·luminació del recinte. “Aquestes reformes ens han permès renovar una museografia que havia quedat desfassada i fer un replantejament sobre què és el volíem explicar”, ha indicat la regidora de Cultura del consistori, M. Rosa Borràs (ERC). La renovació també ha incorporat una quantitat important de material d’arxiu, entre el qual destaquen les fotografies cedides per l’Associació Cultural Montcada, a qui l'edil ha manifestat el seu agraïment.

En compliment de la normativa vigent, el Museu Municipal té un aforament limitat al 50% i el seu accés és lliure i gratuït tots els dies –de dilluns a divendres, de 17 a 20 h, i dissabtes i diumenges, de 10 a 14 h.  La programació d’activitats amb públic ha quedat ajornada a causa de la pandèmia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari