Els gegants i castellers de Montcada, de celebració per les Festes Majors d’estiu arreu de Catalunya

Van participar en la commemoració del 75è aniversari de la recuperació dels gegants de Vilanova. A més, els castellers de Montcada van fer un gran paper en les festes de Parets

Els gegants de Montcada en la festa de Vilanova i la Geltrú
Associació Cultural Colla Mitjana dels Gegants de Montcada

El passat 29 de juliol els gegants de Montcada i Reixac van participar en la Festa Major de Vilanova i la Geltrú per commemorar el 75è aniversari de la recuperació dels seus gegants, Pagesos i Grossos. Les seves festes, la de la Mare de Déu de les Neus, són unes de les més emblemàtiques del calendari festiu a Catalunya.

Els gegants de Vilanova i la Geltrú són una de les parelles més històriques a Catalunya amb el seu origen l’any 1709. Amb l’esclat de la guerra civil tot el municipi va perdre els seus elements festius. No va ser fins al 1948 que van recuperar els seus gegants. Enguany, la capital del Garraf ha celebrat el 75è aniversari d’aquest fet en una gran festa amb balls conjunts amb els gegants de Montcada i Reixac, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Santa Maria de Barcelona.

Que el Gran Senescal i la reina Elisenda puguin participar en esdeveniments tan importants com aquest, fa palesa el treball dignificat de la tradició gegantera del nostre municipi. Així podent sentir-nos orgullosos de ser ambaixadors patrimonials de Montcada i Reixac arreu del país i podent ballar al costat de figures històriques i emblemàtiques

Natàlia Plaza, presidenta de l’entitat gegantera

La participació dels gegants de Montcada en aquesta celebració ha estat possible gràcies a la bona relació amb els de Vilanova. Els gegants de la capital del Garraf van visitar Montcada en la Festa Major de l’any 2022. “Que el Gran Senescal i la reina Elisenda puguin participar en esdeveniments tan importants com aquest, fa palesa el treball dignificat de la tradició gegantera del nostre municipi. Així podent sentir-nos orgullosos de ser ambaixadors patrimonials de Montcada i Reixac arreu del país. A més, podent ballar al costat de figures històriques i emblemàtiques”, subratlla Natàlia Plaza, presidenta de l’entitat gegantera.

Properes sortides

Els gegants de Montcada i Reixac no s’aturen i visitaran la festivitat local de la Mare de Déu del Turó el 8 de setembre. Poc després, el 16 de setembre es desplaçaran fins al Baix Camp per participar en la trobada de gegants en les Festes de la Misericòrdia de Reus.

Els castellers de Montcada, de celebració

Per la seva banda, els castellers de Montcada segueixen d’enhorabona. Després de la seva bona actuació a principis de juliol en la seva visita a Santa Coloma de Gramanet, els montcadencs van fer molt bon paper el diumenge passat Diada Castellera de Festa Major de Parets del Vallès.

Deixa un comentari