III Jornades d’autogestió rural a Can Piella

El col·lectiu que treballa per recuperar l’antiga masia montcadenca proposa quatre dies de xerrades i tallers

Can Piella i el seu entorn s'ha recuperat gràcies a la tasca d'un col·lectiu de joves que creuen en formes alternatives d'organització i gestió dels recursos
Arxiu/Santi Romero
Can Piella és una masia del segle XVII al Pla de Reixac
Masia de Can Piella

L’Associació per a la Conservació de Can Piella organitza la tercera edició de les Jornades per a l’autogestió entre els dies 26 i 29 de juliol. Aquesta masia del segle XVII es troba a l’extrem nord de Montcada, al límit amb la Llagosta i Santa Perpètua de Mogoda, en una de les poques zones rurals que queden al Vallès. El programa, que es pot consultar íntegrament al web de l’entitat (www.canpiella.cat) inclou una vintena de propostes pensades per a l’aprenentatge cooperatiu de matèries relacionades amb la vida rural i autogestio­nada,  des de tallers per fabricar sabó i bio­diesel, fins a sistemes naturals per depurar l’aigua o elaborar cervesa artesanalment. També s’han programa xerrades, debats i projecció de documentals sobre temes com  l’autoorganització, l’antipedagogia i altres experiències d’ocupació rural, com la dels jornalers de la finca de Somontes, a Jaén.

El 4 d’agost els joves de Can Piella celebraran la festa del tercer aniversari de l’ocupació. Durant aquest temps la masia ha estat restaurada amb materials de bioconstrucció, s’ha habilitat una hectàrea d’horta ecològica, s’ha recuperat el forn de pa i s’han engegat diferents projectes relacionats amb les energies renovables i les tècniques de disminució de consum energètic.

Seccions:

Deixa un comentari