Joaquim Castellví, homenatjat a l’Aplec de Reixac

L’Associació Amics de Reixac recupera l’escenari original d’aquesta festa popular

Joaquim Castellví no va desaprofitar l'ocasió per sumar-se a la ballada de sardanes
Dani Font
Castellví va agrair el reconeixement en presència de l'alcaldessa Laura Campos, la regidora de cultura M. Rosa Borràs i el president d’Amics de Reixac, Eduard Aguilar

L’Aplec Sardanista, que en els darrers anys s’havia celebrat al pati de l’escola Reixac, va tornar ahir diumenge 18 de setembre a Reixac. L’acte, organitzat per l’Associació Amics de Reixac, va ser doblement emotiu, no només perquè recuperava el seu escenari original, sinó també per l’homenatge que es va fer a Joaquim Castellví.

Les ballades de sardanes es van fer al ritme de les cobles Lluïsos de Taradell i Ciutat de Terrassa. Entre una cobla i una altra va tenir lloc el reconeixement a Castellví i la reivindicació de les sardanes. En aquest sentit, el president d’Amics de Reixac, Eduard Aguilar, va ser molt crític amb la manca de suport per part de la Generalitat en la promoció de la sardana.

Reconeixement institucional

En l’homenatge a Castellví, fundador i president durant més de 45 anys de l'Agrupació Sardanista de Terra Nostra, hi van participar l’alcaldessa Laura Campos i la regidora de cultura M. Rosa Borràs (ERC). Borràs va felicitar a l'homenatjat "per la seva perseverança i no deixar mai de creure en la cultura tradicional del país". L’alcaldessa li va fer entrega d’una litografia i va agrair-li la dedicació a la promoció i ensenyament de la sardana, tot indicant que "el Joaquim ha ensenyat a ballar sardanes a moltes generacions, inclosa jo mateixa quan anava al casal d’estiu".

Un emocionat Castellví va agrair el reconeixement i va voler destacar aquesta vocació pedagògica que ha marcat la seva vida, assenyalant que "he mirat d’ensenyar la sardana a tothom que ha volgut". També va fer una crida a la joventut perquè se sumi a aquesta tradició, "perquè tots els que ballem som molt grans", i va proposar que a les escoles s’aprengués a ballar sardanes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari