La mirada de Cosme Oriol sobre el món de l’esport

El fotògraf retrata esportistes de diferents disciplines en plena acció en una mostra que es pot visitar a la Casa de la Vila fins a l’11 de febrer

Cosme Oriol, amb l'alcalde i el regidor de Cultura, durant la inauguració de la mostra 'Esports: accions i expressions'
Fotos: Laura Grau

El dinamisme, l’expressivitat i la qualitat tècnica són els trets comuns de les fotografies que integren la mostra ‘Esports: accions i expressions’, de Cosme Oriol, inaugurada ahir la tarda a la Casa de la Vila, amb la presència d’un bon nombre de socis i amics de l’Afotmir, entitat puntera en el món de la fotografia que presideix l’autor.

Piragüisme, gimnàstica rítmica, rugbi, atletisme, futbol, esgrima i motocròs són alguns dels esports que ha retratat Oriol, la majoria a peu de pista

Piragüisme, gimnàstica rítmica, rugbi, atletisme, futbol, esgrima i motocròs són alguns dels esports que ha retratat Oriol, la majoria a peu de pista, per tal de captar els gestos, les expressions i l’esforç físic dels esportistes en plena acció. “Vaig començar a desenvolupar aquest projecte el 2020, però quan més intensament he treballat va ser l’any passat, amb una seixantena de sortides”, va explicar Oriol, que va haver de demanar acreditacions a les federacions dels diferents esports per poder fer les fotografies amb la màxima proximitat possible. “He hagut de pagar un peatge molt alt perquè, a canvi, els clubs em demanaven les millors imatges, que els hi editava abans d’envia’ls-hi”, va afegir l’autor, qui reconeix que aquesta feina li ha suposat un sobreesforç, tot i estar satisfet amb el resultat.

Tant el regidor de Cultura, Albert Carandell, com l’alcalde, Bartolo Egea, presents a la inauguració, van destacar el dinamisme i la força de les fotografies d’Oriol, tot incidint en la gran tasca de l’Afotmir com a difusora de l’art de la fotografia i la seva projecció nacional i internacional en l’àmbit de la concursística.

La darrera exposició individual de Cosme Oriol a Montcada va ser l’any 2017, amb un recorregut des dels seus inicis en la fotografia analògica fins a l’era digital.

Seccions:

Deixa un comentari