La Rua guanya el pols a la pluja i torna a brillar pels carrers de Montcada i Reixac

La desfilada compta amb la participació de 1.200 persones repartides en 13 comparses que van lluir disfresses inspirades en el món de la fantasia

'Oh, là, là! The Musqueters!, del grup Endansa. Fotos: Berta Barcons
'Valkirias', del grup Cirqs Krnival
'Sky High Galaxy', de l'AFA Fedac Montcada
'Flor de sakura', del grup Flow2k
'El regne de Talasa', de l'AFA Font Freda
'Cinderella', del grup Grisdance
'Guardians del temps', de La Unió s'engresca
'Futureland', de La Salle Conecta
'De Bifurca a Vallhala', de No Somos Nadie
'Ice School', de l'AFA Reixac
'The deep ocean', de Thirteen Gold
'L'au Fènix', de l'AFA El Viver
'Tropical Fantasy', de l'AFA Elvira Cuyàs

Malgrat el canvi d’horari, la temuda pluja va fer acte de presència al començament de la Rua, però no va ser prou intensa per acovardir les comparses, que van suportar estoicament el plugim perquè el públic pogués gaudir d’un gran espectacle de fantasia. Prop de 1.200 persones repartides en 13 comparses van desfilar des de Can Sant Joan fins al Sambòdrom, davant del pavelló Miquel Poblet, on va exhibir les seves coreografies. Després, un DJ va amenitzar el ball de Carnaval a l’Espai Poblet, una activitat que s’ha recuperat després d’una dècada sense fer-se.

AFA’s de fantasia

Enguany, la llista d’AFAs que han participat a la Rua ha augmentat fins a sis. Fedac Montcada, que hi va debutar l’any passat, va desfilar amb la disfressa ‘Sky High Galaxy’, basada en el món de l’espai; El Viver de Can Sant Joan va acudir a la mitologia grega per recrear l’au Fènix; l’Elvira Cuyàs va escollir els colors de la selva a ‘Tropical Fantasy’; el Font Freda es va inspirar en motius marins amb ‘El regne de Talasa’ i el Reixac i la Salle Connecta –les més grans, amb 165 membres cadascuna– també van apostar per la fantasia amb Ice School i Futureland, respectivament.

Història, mites i contes

El Grup Endansa va viatjar a la França del segle XVI per recrear l’estètica dels mosqueters a ‘Oh là, là! The Musqueters’; Cirqs Krnival va convertir les seves ballarines en ‘Valkirias’, personatges de la mitologia nòrdica; Grisdance es va inspirar en el conte de la Ventafocs i el film musical nordamericà ‘Cinderella’, interpretant temes en directe, i Thirteen Gold va homenatjar el mar i les seves criatures amb ‘The Deep Ocean’.

‘Flor de sakura’ és el títol de la disfressa de la comparsa Flow2K, inspirada en la bellesa dels cirerers florits del Japó; La Unió s’Engresca, de Mas Rampinyo, va desfilar amb la disfressa de fantasia ‘Guardians del temps’, i No Somos Nadie, de Can Sant Joan, va emular els vikings amb el títol ‘De Bifurca al Valhalla’.

Les coreografies de les 13 comparses al sambòdrom es poden veure en aquest enllaç:

Seccions:

Deixa un comentari