La secció local de la CAL neix a Montcada per promoure l’ús i cultura del català

El principal acte que organitza l’entitat és el Correllengua, una eina festiva i lúdica

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua, la CAL Montcada, ha nascut per aglutinar totes les entitats i persones del municipi que tinguin com a objectiu fomentar l’ús social i la cultura en llengua catalana. Així es van expressar divendres els responsables de la secció local de la plataforma, en l’acte de presentació oficial que va tenir lloc a l’Abi, en el marc d’una festa en la que va actuar el grup de folk Amants de Lulú.
L’entitat està formada per un grup de voluntaris de Montcada i Reixac que tenen com a objectiu estendre l’ús social de la llengua catalana.
L’entitat vol treballar per a l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional del català. El principal acte que organitza la CAL és el Correllengua, una eina per fer extensiu l’ús de l’idioma d’una manera festiva i lúdica.
La presidenta de la CAL de Montcada i Reixac, Marta Serra, va explicar que aquesta plataforma ja està implementada als Països Catalans des de fa més de 10 anys i que recupera l’esperit de l’entitat La Crida, que pretenia estendre l’ús del català al carrer. L’acte també va comptar amb la presència del coordinador general de la CAL, David Vila, el president de l’Abi, Miquel Àngel Gràcia, i Maria Ventura, de l’Esplai per a la Dona, qui va oferir una conferència sobre l’associacionisme.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari