Luigi Campos, el col·leccionista de pel·lícules

El montcadenc té un perfil a Instagram amb més de 9.000 seguidors on parla de cinema d’acció, de ficció i de terror

Va començar amb cintes VHS i ara compta a la seva col·lecció amb joies d’edicions limitades en DVD i BlueRay que cotitzen ben alt. Luigi Campos, de 40 anys, és un col·leccionista vocacional que comparteix cada setmana el millor dels 3.000 títols de la seva antologia a través d’Instagram (@666_horror-movies), amb més de 9.000 seguidors.

Els films d’acció, de cièn­cia ficció, de terror, de sèrie B i Z i d’animació centren el seu interès. Amb certa nostàlgia, troba a faltar el cinema que es feia als anys 80 i als 90: “Abans les pel·lícules tenien més àni­ma, les històries eren més poperes, més intenses, més artesanals, ara, en canvi, tot és més fred i es fan amb CGI o pantalla verda (croma) i després s’editen i s’animen a l’estudi”, lamenta.

‘El cinema dels anys 80 i 90 tenia més ànima i era més intens, ara, en canvi, tot és més fred i gairebé tot s’anima per ordinador’

Luigi Campos, col·leccionista de pel·lícules

Amb només 13 anys, va aprofitar que els seus pares havien marxat per veure sol a casa en VHS Harry el Sucio (1971), – un film d’acció protagonitzada per Clint Eastwood– que el va despertar la gran passió per la pantalla gran. A partir d’aleshores es va convertir en un assidu dels antics videoclubs, i també de visitar botigues de segona mà per comprar els primers títols de terror com Viernes 13 (1980), Poltergeist (1982), Pesadilla en Elm Street (1984) i també d’acció: Terminator (1984) o Robocop (1987). “Dono importància a tenir el format físic”, valora.

Cinema ‘friki’

Campos reconeix obertament que el cinema galdós li encanta, tot assegurant, mig bromejant, que és el seu únic vici. “Si veus Allò que el vent s’endugué i ets capaç de mirar després El vengador tóxico,film de sèrie Z– és que ja fregues ser molt ‘friki’”, assumeix .

El resplandor (1980) interpretada per Jack Nickolson és la seva millor pel·lícula de terror i Tesis (1996) – dirigida per Alejandro Amenábar– la seva homòloga espanyola. Una de les pel·lícules que més li va costar d’aconseguir va ser la versió estesa en DVD d’El vengador tóxico (1984), un títol de sèrie Z convertida amb els anys en un film de culte.

Luigi Campos continua ampliant la seva col·lecció cada vegada que troba l’oportunitat mentre compagina la seva afició amb la feina en un centre comercial.

Seccions:

Deixa un comentari