Marta Lluís és una de les aspirants a representar ‘L’Auca del senyor Esteve’ al reality de TV3

L’actriu amateur, vinculada a l’Aula de Teatre i al grup Els Titelles, ha superat la primera fase del càsting del programa ‘La Puntual’

Marta Lluís, en una foto d'estudi, amb l'acreditació com a aspirant de La Puntual
Laura Grau

La montcadenca Marta Lluís, vinculada al grup de teatre Els Titelles i a l’Aula de Teatre, forma part de l’equip de 44 actors i actrius amateurs que han superat la primera fase del càsting del programa ‘La Puntual’, un concurs de talents de TV3 que té per objectiu escollir l’elenc de la companyia que representarà ‘L’Auca del senyor Esteve’, de Santiago Rusiñol, per tot Catalunya. El programa, que s’emet els dimecres a les 22 h, el dirigeix l’actor i director teatral Àngel Llàcer, que repeteix format després de l’èxit de la primera edició, ‘El llop’, que va mostrar el procés de creació de l’obra ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà.

Em fa molta il·lusió participar a aquest concurs, perquè vaig gaudir-ne molt de la primera edició com a espectadora, però tenia poques esperances que em triessin

Va ser la família qui va animar Marta Lluís a enviar al concurs el seu currículum i un vídeo de presentació, en què va interpretar un fragment de l’espectacle ‘Les carrega el diable’, estrenat per l’Aula de Teatre en la darrera edició de la mostra Montcada a Escena. “Em feia molta il·lusió participar en el concurs, perquè vaig gaudir-ne molt de la primera edició com a espectadora, però no tenia gaires esperances que em triessin”, explica l’actriu montcadenca que, finalment, va resultar seleccionada entre 1.600 candidats.

Marta Lluís, en un dels primers capítols de ‘La Puntual’, durant una audició

Posteriorment, al mes d’abril, va ser convocada a un dels quatre càstings que es van fer pel territori –en què van prendre part els 160 seleccionats–, concretament al de Sitges. L’actriu va interpretar un fragment de l’obra ‘El Cafè de la Marina’, que ella va escollir, i un de l’Auca, assignat per l’equip del programa. Pocs dies després li van confirmar que era una de les 44 persones seleccionades per entrar al ‘Laboratori teatral’, d’on sortiran els candidats definitius per interpretar els 11 papers de ‘L’Auca del senyor Esteve’.

L’estada al Laboratori teatral, enregistrada al Món Sant Benet, van ser quatre dies intensos on vaig aprendre molt, tant durant les classes magistrals com a les audicions

En el tercer capítol, emès ahir, ja s’ha pogut veure Marta Lluís al Laboratori, on haurà de competir amb tres candidates més pel paper d’una de les tres Maries que hi ha a l’obra. Aquesta fase va ser enregistrada el passat mes de maig al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, en un entorn idíl·lic. “Van ser quatre dies intensos on vaig aprendre molt, tant durant les classes magistrals com a les audicions”, ha explicat Lluís, qui no pot avançar el veredicte final perquè un contracte de confidencialitat l’obliga a guardar el secret.

Trajectòria

Marta Lluís, filòloga catalana de 59 anys i veïna de Terra Nostra, treballa des de final dels vuitanta al Servei Local Català. Aficionada al cant, va debutar als escenaris com a membre del grup Ocumé de música a cappella, el 1992. Després de participar en un curs de doblatge, decideix participar al grup Titelles de Montcada, debutant com a actriu a l’espectacle ‘Homenatge a la Cubana’ (2010). Des d’aleshores, ha participat en la majoria dels espectacles d’aquest grup amateur, així com a les obres de l’Aula de Teatre, en què participen actors i actrius del teixit teatral local.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari