Mercè Malé, de l’Escala, guanya el concurs amb un relat futurista

L’autor finalista és Jon López, de Barcelona

Mercè Malé, de l’Escala, va guanyar el 14è Premi de Narrativa Curta Ateneu Domingo Fins que es va fallar ahir la nit a la sala gran de l’Abi en el decurs d’un sopar literari al qual van assistir una seixantena de persones. Aquest és el primer premi que obté Malé, de 40 anys, que es dedica al món de l’hosteleria i és una gran aficionada a la lectura i l’escriptura. “Em fa molta il·lusió aquest premi perquè m’anima a continuar escrivint”, va dir després de recollir el guardó, dotat amb 650 euros. El seu relat, titulat ‘Teràpia de parella DM-19’, és una història futurista amb elements de ciència ficció sobre un matrimoni que té divergències sobre la possibilitat de ser pares. 

 

El barceloní Jon López de Viñaspre va resultar finalista amb el conte ‘La inoblidable Nur’, una història d’amor que evoluciona en el temps, des de la infància al món adult. López és llicenciat en Filosofia ¡ ha guanyat diversos premis literaris a Begur, Llagostera i Riudellots de la Selva. També té una novel·la curta publicada titulada ‘Les flors de Magmata’ que prèviament va resultar finalista als Premis Recull de Blanes. “Aquest nou premi és encoratjador perquè em confirma que no ho faig del tot malament”, va comentar. El veredicte va anar a càrrec d’Elisa Riera, presidenta del jurat, que va destacar “el ritme i l’acurada expressió descriptiva de l’obra de Malé i la força poètica del relat de López”. Al certamen van concòrrer una trentena d’autors d’arreu dels Països Catalans.

 

En la categoria juvenil, en la que van participar quatre autors, el premi va ser per la jove Alba Loriz, de Cardedéu, amb el conte ‘Per què?’. Loriz, de 16 anys, és estudiant de quart d’ESO i una gran aficionada a l’escriptura. El seu relat no té un fil argumental: “És una idea que se’m va ocòrrer després de veure un ram de flors oblidat en una platja”, va explicar la jove autora que l’any passat va guanyar un premi literari a Llagostera. El president de l’Abi, Miquel Angel Gràcia, va anunciar que en les properes setmanes es farà la presentació del llibre recopilatori de les set primeres edicions i al novembre o octubre el de les 7 restants.

Deixa un comentari