Montcada viurà la seva festa major del 2 al 5 de juny amb propostes per a tots els públics

La programació elimina les activitats infantils d’aigua davant la situació de sequera i incorpora per segon any el festival Montcadasons

Pep Callau i els Pepsicolen, a la plaça de l'Església, des d'on ha arrencat l'espectacle itinerant per tots els barris de Montcada
Premsa/Ajuntament

Montcada viurà la seva Festa Major del 2 al 5 de juny amb una programació que aposta per la cultura local, les tradicions, les activitats de caire familiar i l’esport. La programació es va presentar ahir la tarda a l’Auditori Municipal.

El showman Pep Callau s’encarregarà de dinamitzar la inauguració oficial de la festa, el 2 de juny a la plaça de l’Església. Una hora abans, aquest mateix espai acollirà l’espectacle itinerant Les Nòmades, d’Actua Produccions, i després del tret de sortida a la celebració, el grup Izar Blue oferirà ‘Breaking Beethoven’, un espectacle fusió de música clàssica, breakdance i dansa contemporània.

Espai Poblet

La música local és una de les protagonistes de la Festa Major 2023, amb la incorporació del festival de grups i solistes de la ciutat Montcadasons. En aquesta edició, hi haurà sis concerts a l’Espai Poblet els dies 2, 3 i 4 de juny, un a les 21.30 h i un altre, a les 22.30 h.  El primer dia hi actuaran Bahama i Lesko i Cross; dissabte, Lola mento i Honky Tunes; i l’últim dia, Simm i Desenfreno.

El festival Montcadasons oferirà sis concerts a l’escenari de l’Espai Poblet els dies 2, 3 i 4 de juny amb grups i artistes locals

Els altres concerts i espectacles de l’Espai Poblet, a partir de les 23.30 h, seran: 31 Fam i Gira 105 (dia 2); Momo (Tribut a Queen) i Los 80 Principales (dia 3); i Versión Imposible, el 4 de juny. Una desena d’entitats muntaran barra de bar en aquest espai, que funcionarà amb el sistema de gots retornables .

El Parc Antiga Cerveseria tornarà a acollir concerts i vermuts musicals, amb el concert de combos de l’Aula Municipal de Música, entre d’altres propostes. Destaca també el concert del darrer dia de festa, 5 de juny, a la plaça de l’Església, amb Marina BBFace &The Beatroots.

Tradicions

La Festa Major inclou activitats tradicionals com el correfoc, els gegants, els castellers, les sardanes, les havaneres, els castells, la pujada a les Maleses i les sardanes; actes de caire popular com el concurs d’arrossos i la sardinada; els balls i concerts, amb l’Orquestra Maravella, o els jocs al carrer Major.

Els espectacles familiars es concentraran a la pista coberta de l’escola Reixac, destacant l’espectacle ‘La gran aventura’ del grup Els Superherois

L’escola Reixac acollirà sis espectacles familiars, els dies 3, 4 i 5 de juny, on destaquen ‘La gran aventura’, amb Els Superherois, i Xiula Hit, amb el grup Xiula. Torna la Festa del comerç just i la sostenibilitat, que es farà el dia 4 al carrer Major, amb la presència de l’EcoTruck, la unitat mòbil d’educació ambiental de l’Ajuntament.

Esports de Festa Major

L’esport tornarà a tenir un paper destacat durant aquests quatre dies. La Milla Urbana, el dia 4, amb el suport de la JAM és un dels plats forts, així com l’activitat ‘Futbol per a tothom’, a càrrec del Club Futbol Base Montcada. El Club Tennis Taula La Unió organitza un torneig; el Club Escacs MiR, un d’escacs; l’UB MiR porta un partit de bàsquet femení; Montcada Aqua organitza una classe de tonodance i repeteix un any mes el Club Català de Tir amb arc Can Piqué, amb una exhibició i una sessió d’iniciació d’aquesta disciplina esportiva.

Berta Barcons

‘Tornarem a viure una festa amb la implicació de les entitats, alegre, participativa, divertida, inclusiva, acollidora, nexe d’unió de tot el veïnat’

Laura Campos, alcaldessa

“Tornarem a viure una festa amb la implicació de les entitats, alegre, participativa, divertida, inclusiva, acollidora, nexe d’unió de tot el veïnat i que també ha de ser segura i lliure de violències”, va dir l’alcaldessa Laura Campos a la presentació. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, va animar els montcadencs a participar a la festa, “que ofereix propostes atractives i variades“. A causa de la situació de sequera, les activitats d’aigua s’han substituït per altres alternatives.

L’Ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un any més el concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l’aplicació mòbil Instagram. D’altra banda, la fira d’atraccions es tornarà a ubicar al Pla d’en Coll, a les antigues pistes d’atletisme.
La samarreta de Festa Major, al preu de 6 euros, es pot comprar a l’Auditori Municipal. Les entrades per al concert de l’Orquestra Maravella (3 de juny) al Teatre Municipal ja es poden comprar, a la taquilla de l’Auditori Municipal o bé, al web www.teatremontcada.cat.

Deixa un comentari