Nova convocatòria del premi de pintura de Festa Major

El certamen canvia de nom, perquè no es busca la cmpetició sinó una exposició col·lecdtiva

Des d’avui i fins al 5 d’abril, els interessats a participar a la Mostra de Pintura de Festa Major podran portar a segellar i datar les teles on després desenvoluparan les seves obres. Aquest tràmit s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Enguany, el certamen ha canviat la denominació i passa a dir-se mostra, perquè, segons la Regidoria de Cultura, no es tracta d’una competició sinó d’una exposició col·lectiva de pintures sobre Montcada en la que els autors d’algunes de les obres hauran rebut una dotació econòmica prefixada per ells i les pintures passaran a formar part del fons d’art de l’Ajuntament.

El jurat seleccionarà tres obres que el Consistori comprarà segons el preu que prèviament hagi estipulat l’artista i que es correspongui amb la qualitat de la tela presentada. El jurat estarà presidit per l’alcalde i la resta de representants seran altres regidors i també dues persones de Montcada que siguin professionals de la pintura. La regidora de Cultura, Amèlia Morral, de Convergència i Unió, ha explicat perquè la iniciativa ha passat d’anomenar-se concurs a dir-se mostra.

Un dels requisits de la Mostra és que els autors que hi participin han de presentar obres inèdites. Per aquest motiu, avui s’obre el termini perquè els artistes segellin les teles en les que faran la pintura. Les obres definitives s’hauran de presentar a la Regidoria de Cultura, del 2 al 4 de maig.

Les pintures que es presentin a la Mostra hauran de ser de paisatges i racons de Montcada. Amb tots els quadres rebuts, la Regidoria de Cultura muntarà una exposició a l’Auditori, lloc on també tindrà lloc l’acte en el que les autoritats municipals faran públic quines obres passen al fons d’art de l’Ajuntament. Això serà el dia 17 de maig.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari