Raquel Miguel porta el seu estil ‘bizarro’ al Cafè Colon

L’artista montcadenca presenta una quinzena d’obres que combinen la pintura, el collage i els materials reciclats

Raquel Miguel, de 41 anys, davant d'algunes obres de la mostra que exposa al Cafè Colon
Sílvia Gómez

Per a Raquel Miguel, veïna de Montcada centre de 41 anys, les arts plàstiques són una via d’escapament de la rutina. Amb una feina estable en una multinacional farmacèutica, fa uns anys va decidir formar-se a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa “perquè volia fer alguna cosa que m’omplís després de l’horari laboral i que m’ajudés a sentir-me viva”.

Les seves pintures poden ser qualificades d’extravagants –el que es coneix com a art “bizarro”– perquè no poden catalogar-se dins de cap escola tradicional i, sense dubte, són el resultat d’una ànima lliure i una imaginació desbordant. “A cada quadre hi ha experiències que m’han passat a la vida i també imatges inspirades en els meus somnis”, va explicar ahir la tarda, durant la inauguració de la mostra al Cafè Colon de l’Abi.

Les obres de Raquel Miguel romandran exposades al Cafè Colon fins al mes vinent. Foto: Laura Grau

“A cada quadre hi ha experiències que m’han passat a la vida i també imatges inspirades en els meus somnis”

Raquel Miguel

En les seves obres, Raquel Miguel crea imatges estranyes, de to oníric i surrealista, a partir de tècniques com el collage, la pintura acrílica, els esprais i el reciclatge de materials. Inserides en les pintures, trobem fragments de fotografies dels seus gats i altres animals i, també, de rostres humans, especialment ulls. “És la meva forma de retre homenatge al món dels animals del que tant hauríem d’aprendre les persones”, va afegir l’artista, qui destaca la seva intel·ligència i empatia.

El mar i el busseig, dues aficions que retrata l’artista en aquesta tela. Foto: Laura Grau

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari