Xavier Fàbregas ocuparà un lloc al Camí dels Degotalls de Montserrat

El medalló de bronze de l’intel·lectual montcadenc estarà al costat de personalitats il·lustres com Pompeu Fabra i Josep M. Folch i Torres

El dramaturg i crític teatral montcadenc, Xavier Fàbregas (Montcada i Reixac, 1931-Palerm, 1985), tindrà un medalló de bronze amb la seva efígie al Camí del Degotalls de la muntanya de Montserrat. El retrat en bronze de Fàbregas s’ubicarà entre el de personalitats tan destacades de la cultura catalana com el filòleg Pompeu Fabra i l’escriptor Josep M. Folch i Torres. L’acte d’inauguració tindrà lloc demà dissabte 18 de desembre (12.30h) i comptarà amb la presència de familiars i amics de l’intel·lectual com el crític Joan Anton Benach, l’escriptor Jordi Coca i l’historiador Joaquim Molas, entre d’altres.

La Fundació Cultural Montcada, dipositària de part del llegat de l’autor, també assistirà a l’acte. Segons la presidenta, Núria Cervera, “a més de ser montcadenc il·lustre, Xavier Fàbregas sempre es va mostrar disposat a col·laborar amb nosaltres i creiem que la seva tasca com a investigador de les arrels culturals del país mereix aquest reconeixement”. La filla de l’autor, Rosa Fàbregas, també s’ha mostrat contenta amb el fet que el nom el seu pare estigui present en el Camí dels Degotalls.

 La iniciativa de fer un homenatge permanent a Xavier Fàbregas la va impulsar Maryse Badiou, la seva última companya sentimental,  qui després de proposar la seva candidatura va obtenir l’aprovació de l’Abat del Monestir i del Patronat de la Muntanya perquè l’autor tingués un monument en aquest galeria de personalitats de la muntanya de Montserrat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari