Dues atletes locals pugen al podi al Campionat de Catalunya de fons en pista

Esther Cruz va guanyar la medalla d’or en Màstero 40 i Ainhara Peñafiel, la plata en sub-18

Ainhara Peñafiel mostra la seva medalla de plata
Carolina Clavijo

Dues atletes de Montcada i Reixac han pujat al podi dels Campionats de Catalunya de fons en pista, disputats el 17 de febrer a Gavà. Esther Cruz, de la Joventut Atlètica Montcada, va guanyar la medalla d’or a la prova dels 10.000 metres en la categoria de Màster 40, amb un temps de 37 minuts i 5 segons.

D’altra banda, Ainhara Peñafiel, del Club Barcelona Atletisme, va aconseguir el guardó de plata a la cursa dels 5.000 metres a la categoria sub-18, amb un temps de 19 minuts i 29 segons. La jove, de 15 anys i veïna de Can Sant Joan, va reprendre l’any passat la pràctica de l’atletisme, després d’uns anys de provar altres esports com la natació i l’handbol. “Estic contenta per aquest resultat, a més, era la primera vegada que competia en pista”, explica la corredora, qui s’ha marcat com a objectiu millorar la seva marca personal per poder participar en un futur al Campionat d’Espanya.

Estic contenta per aquest resultat, a més, era la primera vegada que competia en pista

Ainhara Peñafiel, atleta

Les seves pròximes cites seran el Campionat de Catalunya en la distància dels 3.000 metres, que es disputaran al juny. “Tinc un registre de 10 minuts i 51 segons i la meva idea és rebaixar-la fins als 10’35” que em permetrien anar al torneig estatal”, assegura Peñafiel.