El Sant Joan no passa de l’empat a casa contra el Martinenc

Víctor Pérez va contrarestar el gol del Guinardó només començar el segon temps

Froy felicita Víctor Pérez després de marcar l'empat, en presència d'Amantini, Eric i Fini
Berta Barcons

Els de Can Sant Joan ja no depenen d’ells mateixos per fer-se amb el lideratge del grup segon de Primera Catalana després de les taules que van signar dissabte a la Bombonera contra el Martinenc. Un partit dominat pel joc aeri, sense control del migcamp i amb poques ocasions clares en atac. Ara, La Unión continua segona, amb 51 punts, però a quatre de distància del líder, el San Mauro que no va fallar a casa contra el Joanenc (2-1). La nota negativa va ser la lesió muscular d’Albert en el minut 3, que el va obligar a abandonar el terreny de joc. Durant aquesta setmana se sabrà el seu abast.

Els dos equips van sortir al camp prudents, sense arriscar i amb cert descontrol en la possessió de la pilota. El joc lent i més disputat, amb pilotes llargues es va allargar fins al minut 24, quan els del Guinardó van fer el primer xut entre els tres pals. Una rematada de segona jugada en l’àrea petita va obligar el porter local Roger Garcia a lluir-se amb gran seguretat i confiança, la mateixa que va mostrar al llarg dels 90 minuts. A partir d’aquest moment, la UE Sant Joan va anar avançant línies, es va bolcar més en atac i va generar alguna ocasió clara per estrenar el marcador abans d’arribar al descans.

Tot just començar la segona part, el Martinenc es va avançar en una jugada de rebots a l’àrea petita. En l’acció, Osorio –un jugador barceloní– va quedar estès a terra després de rebre un cop al cap i va haver de ser retirat en ambulància a un centre hospitalari. El gol va esperonar el rival que va passar una versió més ofensiva del primer temps. Al 51′, Amantini va salvar sota els pals un remat, que Roger havia blocat en primera instància. Vuit minuts més tard, La Unión va tenir una gran ocasió després d’una gran jugada per banda esquerra de Galderic. I tot seguit, Víctor Pérez va rematar un xut creuat que significava l’empat.

El tècnic Daniel Sánchez, que es va veure obligat al canvi forçat d’Albert per Froy al principi del partit, va decidir ràpidament moure la banqueta. Musta i Fini es van retirar substituïts per Marc Montejo i Dani Moreno per oferir més oxigen en la punta d’atac. Però el resultat ja no es va moure.

Resultat just

Sánchez va reconèixer en acabar el partit que el resultat havia estat “just“, després de veure com havia anat el partit. “Ens havíem proposat un partit físic, amb molta disputa, i al final sumem un punt en un partit molt complicat, ara només toca continuar i esperar resultats”.

Omar Balde, tota una garantia al mig del camp, es va mostrar satisfet per l’empat contra un rival en igualtat: “Mantenim la segona posició i ara cal aguantar fins al final”, va recalcar. Musta va lamentar que el joc aeri del Martinenc “va fer molt difícil el joc per terra“, on se senten més còmodes els jugadors locals. “La setmana vinent més i millor”, va cloure el davanter

L’afició ja tira de calendari per calcular els punts necessaris per guanyar el campionat i obtenir la recompensa de l’ascens directe en les últimes sis jornades de lliga . Les dues pròximes jornades poden ser decisives. El Sant Joan jugarà dos partits seguits fora de casa, contra el Llefià i el San Mauro, el líder, que precisament vista aquesta setmana el camp del Martinenc.