Marina Castro entrena en règim intern al CAR amb l’equip nacional de fons

Gràcies a una beca, treballa sota la direcció de Fred Vergnoux i amb set nedadors més, entre els que hi ha Mireia Belmonte

D’esquerra a dreta, part de l’equip espanyol de natació de fons: Pol Gil, Jimena Pérez, Mireia Belmonte, Jan Giralt, Marina Castro i Raúl Santiago
RFEN
Marina Castro, nedadora de 19 anys del CN Sabadell, ha iniciat aquesta temporada un nou repte a la seva prometedora carrera esportiva. Gràcies a la beca que li ha concedit el Consell Superior d’Esports a través de la Federació Espanyola de Natació, Marina s’està entrenant en règim intern al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat amb l’equip nacional de fons que dirigeix el francès Fred Vergnoux, entrenador en cap de la federació. La montcadenca conviu i entrena diàriament amb un grup de vuit escollits que completen Mireia Belmonte, campiona olímpica a Rio 2016 als 200 metres papallona; Jimena Pérez, campiona d’Europa júnior als 1.500 m. al 2013; Paula Ruiz, doble campiona del món júnior en aigües obertes als 7,5 i als 10 km al 2016 i 2018, respectivament; Alberto Martínez, vigent subcampió d’Espanya als 10 km en aigües obertes; Pol Gil, vigent campió d’Espanya als 5 km;  Raúl Santiago, subcampió d’Espanya als 5 km al 2016, i Jan Giralt, vigent subcampió d’Espanya als 200 m. esquena. 
Marina, que al mes de juny va guanyar dues medalles al Campionat d’Espanya d’aigües obertes, va iniciar aquesta concentració el 3 de setembre i està rebent un entrenament exhaustiu i molt exigent físicament amb una mitjana de més de 10 hores diàries, amb sessions al gimnàs i a la piscina. Només té una tarda de descans i combina tot aquest entrenament amb les competicions dels caps de setmana. El 9 de setembre, la montcadenca va finalitzar a la 16a posició a la prova dels 5 km de la final de la Copa Len d’aigües obertes que es va disputar a Eslovènia. El dia 16, la nedadora del CN Sabadell va obtenir la cinquena posició a la 75a Travessia de l’Estany de Banyoles a la distància de 2 km. Una setmana més tard, va ser quarta a la prova de 4 km de la Tuna Race que es va celebrar a Caldes d’Estrac. 
 
Reptes i canvi de club. De cara al futur, Marina, qui també està preparant la selectivitat i el treball de recerca per acabar el batxillerat, vol concentrar els seus esforços a les proves d’aigües obertes, tot i que no vol deixar de banda les competicions de piscina. Abans de participar en una concentració al CAR de Sierra Nevada durant el mes d’octubre, la montcadenca disputarà aquest cap de setmana una travessia a Benidorm que forma part del calendari de la Copa d’Espanya. A partir de l’1 d’octubre, la nedadora, que ha estat sis anys al CN Sabadell, passarà a formar part del CN Barcelona, club amb el qual disputarà la lliga de Divisió d’Honor.
 
ENTREVISTA AMB MARINA CASTRO
‘Treballo intensament per poder arribar als Jocs Olímpics de Tòquio’
Marina Castro està vivint un somni, convivint i compartint entrenaments amb set nedadors d’elit, entre els quals hi ha la campiona olímpica Mireia Belmonte. Juntament amb Paula Ruiz, Marina és la més jove de l’equip i treballa intensament amb la il·lusió de poder arribar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.
Et veus amb possibilitats d’arribar, d’aquí dos anys, als JJOO?
Per què no? Estic treballant per aquest objectiu. De fet, estem entrenant pensant en el preolímpic, que serà d’aquí a un any. El temps dirà. És el meu somni, però encara poden passar moltes coses.
Com és això d’entrenar sota les ordres de Fred Vergnoux i al costat de Mireia Belmonte?
Ja els coneixia de quan ambdós estaven al CN Sabadell i jo era més petita. És increïble com treballen, a nivell d’intensitat i metodologia. Veus coses que només poden fer ells i mai m’hagués imaginat que jo també ho podria arribar a fer. Ara entenc perquè Mireia és campiona olímpica.
Com a mínim durant un any, estaràs vivint al CAR de Sant Cugat. Enyores la família? 
Havia estat concentrada altres vegades al CAR, però no em quedava a dormir. Ara, he apostat fort i em dedico de ple a l’entrenament i a la competició. La família està a prop i els puc veure els dimecres a la tarda, que és quan tinc festa.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari