El representant d’Escons en Blanc a Montcada es presenta com a cap de llista a Lladó

Xavi Calvo encapçala una candidatura que té un objectiu doblement reivindicatiu

Xavi Calvo, en una imatge d'arxiu corresponent a la campanya per a les municipals del 2015
Arxiu/laveu.cat

Posar en evidència l’elevat percentatge de vot en blanc i nul que hi ha al municipi de Lladó i reivindicar la toponímia catalana de la població és el doble objectiu que s’ha marcat la llista d’Escons en Blanc (EB) als propers comicis, encapçalada pel montcadenc Xavi Calvo. EB és una formació fundada el 2010 que té com a objectiu aconseguir que els vots en blanc tinguin valor i no beneficiïn les forces polítiques convencionals. Per això, el partit deixa buits els escons que guanya a les institucions com a mesura pedagògica i també per expressar l’allunyament entre la classe política i la ciutadania.

És la segona vegada que Calvo es presenta com a candidat d’EB. La primera va ser a Montcada i Reixac, a les eleccions locals del 2015, tot i que el partit no va aconseguir representació. En aquesta ocasió, Calvo opta al consistori de Lladó on només hi ha una altra candidatura i un 25% de vot el blanc o nul.

Posar en evidència l’elevat percentatge de vot en blanc i nul que hi ha al municipi de Lladó i reivindicar la toponímia catalana de la població és el doble objectiu que es marca el candidat d’EB

“Es dona la circumstància que una plataforma que protesta per la toponímia dels pobles que encara conserven el nom rebut a la dictadura, com Cabassers, Campmany i Lledó, i que també impulsa el vot en blanc ens va demanar que ens presentéssim als comicis”, ha explicat l’alcaldable. Calvo confia que la seva llista obtingui representació i que la reivindicació que la impulsa doni els seus fruits. El canvi de toponímia en els municipis esmentats no compta, però, amb un ampli consens com han manifestat públicament els actuals alcaldes de Capmany i Cabacés.

Deixa un comentari