Montcada i el Rec Comtal

El Pla director del Rec permetrà conservar aquest canal mil·lenari en un estat òptim i fer que la ciutadania el pugui gaudir

Laura Campos, ECP Montcada

La relació entres Montcada i Reixac i l’aigua ha anat sempre molt lligada al llarg de la seva història. El Rec Comtal, juntament amb les vies de comunicació, ha estat un vincle que ens ha unit, històricament amb la ciutat de Barcelona i, en aquest sentit, és un element patrimonial que hem de conservar.
Per aquest motiu, el Pla director del Rec Comtal pretén preservar la memòria històrica d’aquest canal d’aigua medieval i suposa un pas més per a la seva recuperació, protecció i defensa. La mostra del gran valor que suposa per a Montcada i Reixac és que està inclòs al Catàleg de Patrimoni aprovat pel nostre consistori. Les intervencions proposades en aquest Pla director volen recuperar el Rec com a infraestructura verda i marquen les pautes a seguir en les intervencions per afavorir la regeneració urbana i crear zones i espais de qualitat al seu voltant.

Entre les actuacions que queden recollides al terme de Montcada i Reixac es troben la sortida del Rec a l’aire lliure a l’eix del Reixagó, la millora de la zona ubicada a la Casa de la Mina i la renaturalització del Rec, i l’ampliació del camí paral·lel que connecta Vallbona amb Montcada i Reixac per tal de convertir-lo en un eix cívic. Intervencions que el nostre consistori ja havia avançat en el seu compromís de defensar aquest canal mil·lenari. En aquest paper de defensa i protecció del Rec Comtal, cal destacar el treball realitzat pel veïnat de Can Sant Joan, format per col·lectius i persones a títol individual, que porten anys lluitant contra la seva degradació i que han ajudat a conscienciar sobre el respecte a aquest espai, símbol d’una identitat com a barri.

Gràcies al treball conjunt de les entitats amb l’administració local, s’ha aconseguit que el Rec es conservi en un estat molt òptim i que els montcadencs i montcadenques en puguin gaudir. Amb la propera aprovació en Ple Municipal del Pla director, es garantirà la preservació del canal com a patrimoni cultural, social i històric del nostre municipi.

Deixa un comentari