Cinc ajuntaments reclamen que es reactivi el projecte de construcció de l’hospital Ernest Lluch

Els alcaldes de Montcada, Cerdanyola, Ripollet, Badia i Barberà han fet la petició davant dels terrenys on s’hauria d’edificar l’equipament

Els alcaldes i alcaldesses de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Badia i Barberà han fet aquest matí una declaració conjunta per reclamar a la consellera de Salut, Alba Vergés, que atengui la demanda dels ajuntaments i recuperi el projecte de construcció d’un hospital lleuger al solar de l’antiga fàbrica Redosa –ubicada entre Montcada i Cerdanyola. La petició s’ha escenificat a l'N-150, davant dels terrenys on l’any 2006 la Generalitat es va comprometre a fer l’equipament sanitari que s’anomenaria Ernest Lluch, en record del polític i exministre. Els edils han lamentat que Vergés encara no els hagi rebut, malgrat les peticions fetes, i han recordat que CatSalut reconeix que la part est del Vallès Sud, on resideixen 200.000 persones, està infradotada quant a recursos sanitaris públics.

 

Sense resposta

Fa més d’un any que intentem reunir-nos sense èxit amb la consellera, el que demostra una manca de respecte cap a les corporacions i la ciutadania que representem”, ha dit l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ECP), tot afegint que “la reclamació dels municipis respon a la necessitat de tenir uns serveis sanitaris públics dignes i de qualitat”.

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón (PSC), ha expressat la voluntat de seguir lluitant perquè la reivindicació dels municipis es faci realitat entenent que l’equipament projectat repercutiria positivament en el territori també des d’un punt de vista urbanístic: “A més de descongestionar l’hospital Taulí (Sabadell), la construcció de l'hospital implicaria recuperar una zona degradada que connecta Cerdanyola, Montcada i Ripollet.

Com a màxim responsable del consistori ripolletenc, Josep M. Osuna (Ara Decidim Ripollet) ha lamentat que el compromís de fer l’hospital acumuli més de 15 anys d’incompliments “per part –ha dit– de governs i consellers de diferents colors” i ha destacat el paper que ha tingut la ciutadania, a través de plataformes en defensa de la salut pública, per mantenir viva la reclamació del centre sanitari. Osuna també opina que amb l’equipament reclamat milloraria l’atenció sanitària primària que es presta als municipis.

L’alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha posat èmfasi en les necessitats sanitàries d’un territori com el del Vallès Sud, en constant creixement: “No parem de rebre nous residents, la majoria de Barcelona, i actualment el Taulí, el nostre hospital de referència, és un dels que suporta més pressió de tota Europa”. Per la seva banda, Eva Menor (PSC), alcaldessa de Badia, ha defensat la sanitat pública com a model de gestió. “Els recursos dels contribuents han d’anar destinats al sector públic i no al privat”, ha dit.

Deixa un comentari