Diables, Gegants, Castellers i Gitanes mantenen viva la cultura popular

El grup L’Espingari no va faltar a la cita amb el món de les havaneres

La cultura popular va estar representada a la Festa Major 2023 per tres entitats de Montcada, que no falten mai a la cita, els Diables de Can Sant Joan, els Gegants i els Castellers de Montcada. Enguany també s’hi va afegir la Colla de Gitanes de La Unió.

La nit de dissabte, els Diables de Can Sant Joan i el grup Dèria Teatre van estrenar un nou espectacle per obrir la Porta de l’Infern, inspirat en l’obra ‘El jardí de les delícies’, del pintor flamenc el Bosco. El muntatge és un tastet del que s’estrenarà aquesta tardor en el marc de la mostra Montcada a Escena. Després de la representació, els Diables van engegar el correfoc de la festa, amb la participació dels Bufons de Foc de Badalona.

Espectacle inaugural de la Porta de l’Infern, a càrrec de Diables i el grup Dèria Teatre. Afotmir

La Colla Mitjana dels Gegants va estrenar dissabte a la tarda el Ball de Capgrossos, després que les sis figures hagin passat per un procés de restauració gràcies als fons dels pressupostos participatius. L’acte es va fer en el marc del Convit dels Montcada i la cercavila tradicional, que va comptar amb la participació del grup de ball i gitanes de La Unió de Mas Rampinyo, la Víbria de Barcelona, els Gegants de l’Arboç i la banda de música Inxa Brass Band.

Els Castellers de Montcada van fer una gran actuació el matí de diumenge, aconseguint fer un pilar de 5, una construcció que feia 25 anys que no s’havia assolit. “És un castell de 5 pisos d’alçada que per la seva dificultat s’enquadra dins de la gamma de 7. Estem molt feliços de tornar-lo a plaça i de comprovar que anem pel bon camí“, ha dit la presidenta de la colla, Sandra Alpuente. Els teules també van fer dos pilars de 4 simultanis, un pilar de 4 caminat i un 3d6 amb agulla. La diada va comptar amb la participació de les colles castelleres de Mollet, Badalona i Castellar, que van fer grans actuacions.

Afotmir

No va faltar les sardanes i el tradicional concert d’havaneres a càrrec del grup L’Espingari diumenge al vespre en una plaça de l’Església plena a vessar. El trio de Mas Rampinyo no va decebre el seu públic, combinant clàssics de l’havanera amb temes de creació pròpia i versions de cançons de la nova trova cubana.

Deixa un comentari