Els comitès d’empresa de Prysmian i TE Connectivity es reuneixen amb el govern municipal

L’alcaldessa acompanyarà els treballadors de Prysmian a la trobada amb parlamentaris prevista aquest dimecres, a l’espera de la reunió amb el Director General d’Empreses de la Generalitat

Pedro Prieto, del comitè d'empresa de TE Connectivity, durant la roda de premsa feta aquest matí a l'Ajuntament
Francesc Bermúdez, vicesecretari del comitè d'empresa de Prysmian-General Cable

Una àmplia representació dels comitès d'empresa de Prysmian (General Cable) i TE Connectivity s'han reunit aquest matí amb el govern municipal (ECP-ERC) per parlar dels EROs que afecten les dues plantes, ubicades al polígon de Pla d'en Coll. En la roda de premsa posterior, l'alcaldessa Laura Campos s'ha posat a disposició dels treballadors de les dues empreses per fer les gestions que calgui per impedir l'aplicació dels expedients, que considera "totalment injustificats", i ha denunciat que algunes firmes estan aprofitant "el fantasma de la recessió" per reduir plantilles. Les empreses afectades asseguren que l’anunci dels dos expedients de regulació de treball no ha estat casual, sinó que obeeix a una estratègia empresarial enfocada a la deslocalització de la producció i que aprofita la poca protecció laboral que tenen els treballadors espanyols des de l’aprovació de la darrera reforma laboral, mentre que a altres països de la Unió Europea és molt més difícil aplicar acomiadaments massius com aquests.

Campos ha anunciat que acompanyarà els treballadors de Prysmian a la trobada amb parlamentaris prevista dimecres vinent, a l'espera la reunió amb el Director General d'Empreses de la Generalitat, "qui ha de tenir un paper de mediació en el conflicte". A aquesta reunió també assistirà l'alcalde de Manlleu, on es troba l'altra fàbrica que Prysmian vol tancar. "També volem reunir-nos amb eurodiputats per tal de denunciar la desigual protecció laboral que existeix entre els diferents països de la Unió Europea", ha indicat l'edil. 

El vicesecretari de la planta local de Prysmian, Francesc Bermúdez, ha criticat que el grup italià hagi potenciat altres plantes, "menystenint una factoria del tot rendible". El grup italià, que va comprar General Cable l'any passat, ha estat multat en dues ocasions per la Comissió Nacional del Mercat de Valors per pràctiques il·legals. Bermúdez ha anunciat la convocatòria d'una vaga el dimecres 9 d'octubre, el mateix dia que els treballadors aniran al Parlament amb autocars amb motiu de la reunió amb parlamentaris dels diferents grups. "Volem visibilitzar la nostra problemàtica i sensibilitzar l'opinió pública", ha afegit Bermúdez. 

Per la seva banda, Pedro Prieto, del comitè d'empresa de TE Connectivity (l'antiga Tyco), ha insistit que es tracta d'un ERO "injust" i ha posat com a condició per negociar amb la direcció que garanteixi el futur de la planta montcadenca, tenint en compte el descens registrat en el sector de l'automoció.  El 25 d'octubre és la data límit per arribar a un acord amb l'empresa sobre la reducció de la plantilla en 100 persones –actualment arriba a les 426. "Volem reduir la xifra al mínim i que en cap cas siguin baixes traumàtiques, sinó voluntàries i en base a un pla social", ha remarcat Prieto. El passat 3 d'octubre, treballadors de les dues factories van participar en una protesta conjunta.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari