Emotiu homenatge a les víctimes de la violència masclista

L’acte central va tenir lloc aquest dimecres a la plaça de l’Església durant el qual es va reivindicar un canvi de sistema amb polítiques integrals per eradicar el problema

En commemoració del Dia Internacional contra la violència masclista, Montcada i Reixac va viure el 25 de novembre un emotiu homenatge a totes les víctimes d’aquesta xacra social. La plaça de l’Església va acollir l’acte central del programa del 25N al municipi, organitzat pel Consell de la Dona, que va comptar amb l’actuació dels Castellers, la lectura d’un poema a càrrec del cantautor local Pere Mercader i d’un manifest a càrrec de Laura Balcells en què es va demanar un canvi de sistema amb polítiques integrals per eradicar el problema en tots els àmbits de la societat. “Estem fartes del silenci entorn els perpetradors de la violència, de la no responsabilitat dels agressors, de l’absència de reconeixement i de resposta institucional”, es reivindica en el text. Després d’una flashmob protagonitzada per una trentena de persones, la regidora de la Dona, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E), va explicar la colpidora història d’una veïna de Sabadell, Sandra García, assassinada pel seu excompany, la germana de la qual va assistir a l’homenatge.

D'altra banda, el Grup de Dones de Can Cuiàs va celebrar també ahir al seu barri un acte en record de les víctimes de la violència masclista, amb la lectura d'un manifest redactat per l'entitat en què és reclama "lluitar per la igualtat de la dona, la defensa dels seus drets i paliar la violència de gènere".

El programa del 25N va començar el dia 20 amb una enlairada de globus a Terra Nostra en record de les víctimes, una iniciativa que es va repetir el 23 i 24 de novembre  a Can Sant Joan i  La Ribera, respectivament. Una altra novetat en el programa d’enguany va tenir lloc el dia 24, amb un acte simbòlic que va consistir a vestir els arbres del carrer Major i la plaça de l’Església amb fragments de llana teixida de color lila per fer xarxa contra la violència de gènere. La iniciativa va comptar amb la participació de més d’un centenar de persones. En el marc del 25N també s’han fet xerrades i un taller d’empoderament de les dones.

 

 

Deixa un comentari