La mostra teatral proposa onze espectacles, xifra mai assolida fins ara

Els Premis Dalmau recauen en Benilde Fernández i David Velasco per la seva trajectòria i en la companyia Divinas per ‘Paradís’, l’obra més votada pel públic montcadenc

Una escena de 'Rastrerus Mundi', de La Finestra Estràbica, grup que participa per primera vegada al Montcada a Escena
Una escena de 'Rastrerus mundi', en què apareix Víctor Bea i Isabel Bisshopp
David Velasco, durant el seu discurs d'agraïment pel premi Dalmau

L’obra ‘Terapia para suspensos en interpretación’, del Taller de Teatre de l’Ajuntament, obre demà diumenge al Kursaal (19h) la vuitena edició de la mostra de teatre de grups locals Montcada a Escena. El programa, que promou la Regidoria de Cultura i Patrimoni, es va presentar ahir al Teatre Municipal en una gala on els 11 grups participants –una xifra mai assolida fins aquesta edició– van oferir un tastet dels espectacles que representaran durant aquest trimestre als diferents espais escènics del municipi. El regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, va obrir l’acte  agraint l’esforç i la implicació de les companyies en la vida cultural del municipi. “Gràcies pel que feu i com ho feu, perquè la mostra es vostra”, va dir.
El programa inclou set estrenes, entre les quals hi ha ‘Hombres que miran’, de Dèria Teatre; ‘Sense sostre’, del grup Teatroia’t, ‘Yo fui actor cuando Franco’, de la Plataforma Creativa El Trapecio;  ‘Té de las montañas Che-Chén’, del grup Sayuc; ‘Toc’, del Grup de Teatre La Salle Montcada; ‘El penúltimo suspiro’, del Grup de Teatre de Gent Gran Casa de la Mina, i ‘La Corte del faraón’, l’obra coral de l’Aula de Teatre que clourà el cicle. La companyia La Finestra Estràbica participa per primer cop a la mostra amb la faula satírica ‘Rastrerus Mundi’, estrenada el juliol passat a La Unió. La resta d’obres, també estrenades la passada temporada, són ‘Terapia para suspensos en interpretación’, del Taller de Teatre; ‘Les dones sàvies’, de Teatrac, i ‘Homes’, de Tea345.
Durant la gala també es van lliurar els premis Joan Dalmau 2014, que van recaure en Benilde Fernández i David Velasco, per la seva contribució al moviment teatral del municipi, i a la companyia Divinas, pel musical ‘Paradise’, escollit per votació popular com el millor espectacle professional que va passar per les sales montcadenques durant la temporada passada. Fernández, que va compartir escenaris amb Joan Dalmau en la seva joventut, es va mostrar doblement il·lusionada amb el premi “perquè em recorda una persona que va ser important en la meva vida i perquè m’honora que algú s’hagi recordat d’una senyora gran que havia fet teatre de jove i que ara també és capaç de fer-ho”. Velasco, per la seva banda, va voler compartir amb el premi amb familiars, amics i companys de teatre presents a la sala i va reivindicar el teatre “com un vehicle d’expressió, on he fet grans amics i he viscut experiències que m’han fet sentir feliç”. La companyia Divinas no va poder assistir a la gala de premis però va enviar un missatge d’agraïment en vídeo des de Saragossa, una de les ciutats on es troba de gira. Enric Ruiz, el pare d’una de les tres components del grup, la montcadenca Irene Ruiz, va recollir el premi en nom seu. L’alcaldessa accidental, Carmen Porro, va cloure l’acte felicitant els premiats i agraint als grups “el seu compromís amb la cultura”.
 

Seccions:

Deixa un comentari