La valorització centra el primer reportatge de llarga durada de laveu.cat

Què implica aquesta pràctica? Els seus detractors i els partidaris centren el fil conductor d’ ‘Un pols a la valorització’

Clica aquí per veure l'especial informatiu

La valorització de residus a Lafarge ha estat una de les qüestions que en els últims anys ha suscitat més polèmica al municipi. Amb l’objectiu d’aprofundir en què implica aquesta pràctica i per què ha provocat tant de rebuig social, especialment per part dels veïns de Can Sant Joan, Montcada Comunicació ha treballat en el darrer any en l’elaboració d’un reportatge informatiu de 30 minuts de durada “Un pols a la valorització” en què les diferents parts implicades –empresa, entitats ciutadanes, partits polítics, professors, metges i tècnics especialitzats– expliquen amb detall el seu posicionament.
"La voluntat del reportatge és concentrar i confrontar totes les opinions respecte la valorització de residus a les cimenteres per tal que l’espectador pugui tenir al seu abast el màxim d’informació sobre un tema que, malgrat ser dens, interessa força la ciutadania”, ha explicat el gerent del departament, Lluís Maldonado.

Llarg procés. El reportatge ha estat fruit d’un llarg procés durant el qual s’han enregistrat les declaracions de més d’una quinzena de testimonis que argumenten les seves tesis a favor o en contra de la valorització. També hi ha imatges de l’interior de la fàbrica i de la planta depuradora on es tracten els fangs que després la cimentera utilitza com a combustible. Les filmacions van començar la passada primavera, poc abans que al mes de juny Lafarge obtingués el permís definitiu per substituir part del combustible fòssil que utilitza –fins arribar a un màxim del 20%– per biomassa i van acabar al mes de desembre, coindint amb els sis primers mesos de la posada en marxa d’aquesta pràctica a la fàbrica.

Atès que l’audiovisual se centra fonamentalment en la valorització,  l’apartat especial que presenta laveu.cat també incorpora una galeria fotogràfica així com un recull de totes les notícies publicades pel mitjà en els últims 5 anys en relació a la cimentera. Les més recents fan referència a la causa iniciada per la Fiscalia de Medi Ambient arran la denúncia per contaminació presentada al 2008 contra Lafarge per una trentena d’entitats.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari