Més de 200 empleats de Connectivity i General Cable participen en una concentració de protesta

Els comitès d’empresa anuncien noves mobilitzacions contra els EROs que afecten 254 treballadors

Els empleats de les dues fàbriques han mostrat pancartes contra els acomiadaments

Al voltant de 200 treballadors de TE Connectivity i Prysmian s'ha concentrat aquest matí al carrer central del polígon de Pla d’en Coll per mostrar el seu rebuig als expedients de regulació d’ocupació presentats per les respectives direccions, que afecten un total de 254 treballadors –101, de l'antiga Tyco, i 153, a l'antiga General Cable. La protesta ha coincidit amb la vaga de 24 hores que fa la plantilla de TE Connnectivity i també ha comptat amb la presència de representants del govern municipal.

El comitè d'empresa d'aquesta fàbrica, dedicada a la fabricació d'elements per al sector d'automoció, va mantenir la primera reunió dimecres amb la direcció, que va presentar l'informe de la situació. "Nosaltres posem en entredit la necessitat d'una deslocalització. Entenem que vulguin estar a prop de grans clients com la Xina, però no que s'enduguin part de la producció a Alemanya, quan la nostra planta és més productiva", ha explicat Pedro Prieto, membre del comité d'empresa, qui té una sensació d’impotència després de l’esforç que ha fet la plantilla durant els últims anys perquè fos competitiva. Ara s'obre un període de negociacions fins al 25 d’octubre per intentar arribar a un acord "que garanteixi el futur de la planta, rebaixi la quantitat d’afectats i s'evitin els acomiadaments traumàtics"

Per la seva banda, Ángel Gámiz, secretari del comité d'empresa de Prysmian Montcada, ha defensat el manteniment de la planta local i els llocs de feina o que es reubiqui els treballadors en el pitjor dels casos en altres plantes del grup. "Haurem de veure com van les negociacions, que comencen el 10 d'octubre", ha dit Gámiz, qui ha anunciat una vaga per al 9 d'octubre. El comitè es planteja, fins i tot, la possibilitat d’anar a la seu central de Prysmian, a Milà.

Personal de la planta de Nissan, ubicada al mateix polígon, s’ha afegit a la protesta en solidaritat amb les empreses veïnes durant la seva mitja hora d'esmorzar. "Baixen els encàrrecs i la producció empitjora. Hi ha molts rumors i no sabem que passarà, potser d’aquí dos mesos ens toca a nosaltres", ha explicat Diego Belmonte, president del comité d'empresa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari