“Tenim un projecte nou que es basa en els principis d’honestedat i de transparència”

Carmen Romero (Barcelona, 1970) lidera un projecte nou, el de Ciutadans, una formació que, per primer cop, es presenta a les eleccions municipals a Montcada i Reixac. El contacte amb la ciutadania i l’augmentar la inversió en l’àmbit social són alguns dels punts més destacats que la formació presenta en el seu programa electoral.

 

-La seva formació es presenta amb l’eslògan ‘Ciutadans com tu!’ Què vol dir?

Que per a nosaltres és fonamental el contacte amb la ciutadania per poder impulsar polítiques que responguin a les seves necessitats. S’ha de buscar la participació de la gent i crear un canal directe de comunicació amb l’administració. A més, amb tot les possibilitats per interactuar que ens permeten les noves tecnologies. Ara ho tenim molt més fàcil que abans.

-Estan aplicant aquest principi de participació en l’elaboració del seu programa?

I tant! En els nostres actes de carrer i en les entrevistes amb veïns que hem mantingut passem una petita  enquesta en la qual preguntem què faria la gent per millorar Montcada i Reixac i quins aspectes de la ciutat canviaria.

-I la gent, què respon?

Sobretot que l’Ajuntament ha de tenir previsió i malbaratar els diners i que no pel fet d’ostentar un càrrec un alcalde pot fer el que vulgui. Mantenir els alts càrrecs o els de confiança no té sentit en un context amb constants retallades en sanitat o en l’educació i això ens ho fa constar la ciutadania.

-Quines propostes destacaria del seu programa electoral?

Continuar treballant per fer realitat el soterrament de la línia de Portbou i impulsar millores sanitàries als dos ambulatoris del municipi, per evitar, per exemple, els desplaçaments a Cerdanyola per fer ús del servei de ginecologia i també portar-hi aparells de raigs  x i un ecògraf. Volem l’Hospital Ernest Lluch, però amb l’actual situació econòmica veiem que no arribarà en un futur immediat. D’altra banda, per dinamitzar el comerç proposem que les zones blaves del carrer Major es converteixen en aparcaments de rotació amb temps limitat, però no de pagament i donar així vida al sector. El govern actual dóna molta importància als polígons industrials però no al petit comerciant. I una altra proposta passa per millorar el transport públic.

-Com és el model de municipi que proposa Ciutadans?

Volem una Montcada i Reixac de la qual la ciutadania se senti orgullosa. Ara, parles amb els veïns i tothom està descontent. Apostem pels comptes clars, per una ciutat amb els barris units, amb més cohesió social i amb oferta comercial i d’oci suficient perquè la gent no hagi de marxar fora a buscar-los.

-Qui forma el seu partit?

Gent de Montcada i Reixac jove, que ens coneixem entre nosaltres,  amb ganes de canviar les coses. L’agrupació va sorgir de diverses converses en les quals parlàvem de diferents temes com l’estat dels carrers o la pujada d’impostos. I la pregunta a què podem fer per canviar la situació va derivar en la creació de la candidatura.

-Per què van buscar el paraigües de la formació d’Albert Rivera?

Ens va cridar l’atenció de l’eslògan amb el que Ciutadans es presentava a les municipals del 2007, ‘Rebélate’, un lema que crec que ens defineix, que està vinculat amb el nostre ideari i vam rebre molt bona cobertura per part de la direcció del partit.

-En un context en el que la política està desprestigiada, perquè decideixen entrar en un partit?

Perquè, a hores d’ara, és l’única manera que hi ha per reconduir la situació.

-Com afronta el repte de ser la cap de llista de Ciutadans?

Liderar la candidatura és molt important, però jo només sóc la primera d’una grup de persones que tenim un projecte en comú.

-Ciutadans es presenta per primer cop a les municipals i no té representació al consistori. Això és un hàndicap?

Som una proposta nova i som conscients que no hem tingut el mateix ressò que d’altres formacions. Però confiem molt en el boca-orella i en les nostres propostes, que neixen del sentit comú.

-Davant l’actual panorama de crisi, com creu que l’electorat respondrà el pròxim 22 de maig?

La situació és molt complicada però pensem que el dia de les eleccions la gent reivindicarà els seus drets i anirà a votar buscant un canvi.

-Què demanaria per formar part del futur govern local?

Bàsicament, que el nostre possible soci de govern respecti els nostres principis d’honestedat i transparència.

Deixa un comentari