Adif estudia la viabilitat d’un segon accés a la nova estació de França

L’Ajuntament ha traslladat a la comissió tècnica la necessitat de construir una entrada pel carrer Generalitat, que s’afegiria a la projectada pel carrer Guadiana

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha començat a estudiar la proposta de l’Ajuntament de Montcada de crear un segon accés a l’edifici de la futura estació Montcada i Reixac en el marc del projecte de soterrament de l’R2. Així ho va traslladar el 19 de novembre als representants municipals durant la reunió de la comissió tècnica de seguiment, formada per Adif, la Generalitat, els ajuntaments de Montcada i Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i la UTE d’empreses que redacten els projectes bàsic i constructiu.

Montcada defensa una segona entrada pel carrer Generalitat que s’afegiria a la que ha previst Adif pel carrer Guadiana. Ens ha costat molt arribar a aquest punt i no podem acceptar una estació que no encaixi amb les necessitats de la ciutat”, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP). Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha argumentat que “la segona entrada permetria integrar millor l’edifici sobre la zona soterrada i facilitaria la connexió dels usuaris entre les línies R2 i R4”.

El sotsdirector de Projectes d’Obra Civil d’Adif, Juan Carlos Monge, ha avançat que ja han començat a fer els càlculs per saber si l’estructura aguantaria el pes de la nova entrada, ja que el projecte de l’edifici se sustenta sobre els forjats dels soterrament de l’R2. “Confiem que els resultats no impliquin fer nous dissenys ni cap demora en la redacció del projecte final, previst per a inici del 2021”, ha comentat. Adif també està estudiant la proposta municipal de modificar les lluernes previstes al projecte per aconseguir més llum a l’estació soterrada i evitar que la construcció d’aquest element suposi una barrera arquitectònica a la superfície. 
Els representants municipals van traslladar aquest dimecres a la Taula del Soterrament els últims acords de la comissió tècnica de seguiment del projecte, que no es tornarà a reunir fins al mes de gener de l’any vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari