Campanya per promoure el registre de gossos al cens

La Policia Local detecta un alt percentatge d’animals sense censar en les dues primeres setmanes de control

Un veí de Montcada, amb el seu gos
Arxiu/Silvia Díaz

La Policia Local ha iniciat una campanya per fer complir als propietaris d’animals de companyia l’ordenança municipal que regula aquest àmbit, especialment pel que fa a l’obligatorietat de tenir la mascota censada. La primera fase de la campanya, iniciada el 30 de gener, va ser merament informativa, però des de dilluns passat els agents de proximitat ja han procedit a multar els propietaris de gossos que incompleixen la normativa. La multa queda anul·la si l’afectat acudeix a l’Ajuntament –a l’Oficina d’Atenció Ciutadana– a censar l’animal en els tres dies posteriors a la notificació. La taxa municipal per registrar el gos al cens és de 20,60 euros. No tenir-lo censat implica una infracció lleu que pot ser sancionada amb una multa que va dels 100 als 400 euros.

La campanya ja ha començat a donar els seus fruïts i en només una setmana ja s’han registrat 40 noves altes que situen en 1.896 la xifra d’animals de companyia censats a Montcada. De les dades recollides també es desprén que el 70% dels gossos que s’han controlat no estaven censats.

El cap de la Policia Local, Antonio Franco, ha explicat que la campanya de sancions incideix especialment en les actituds incíviques d’alguns propietaris que no recullen els excrements dels seus animals. “Tenim alguns agents de paisà que observen la conducta dels qui passegen el gos pel carrer i, en cas que cometin aquesta infracció, són sancionats al moment“, ha afegit Franco.

Aquesta és una de les moltes campanyes que duu a terme la Policia Local al llarg de l’any per incidir en el compliment de diferents ordenances i normatives. La pròxima començarà al març i  se centrarà en la perillositat de parlar per telèfon mòbil durant la conducció, infracció que comporta una multa de 200 euros i la retirada de 3 punts del carnet de conduir.

Deixa un comentari