Can Sant Joan tindrà una plaça dedicada als capellans obrers

El Ple aprova per unanimitat designar amb aquest nom l’espai situat al costat de l’església del barri

L'alcaldessa ja va fer l'anunci del nomenament de la plaça dels Capellans Obrers a l'homenatge de Sebastià Heredia, al Kursaal
Sara Abadia

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a la Casa de la Vila, ha aprovat per unanimitat designar amb el nom de plaça dels Capellans Obrers l’espai situat al costat de l’església de Can Sant Joan en reconeixement a la tasca social i cultural de Sebastià Heredia, Pep Martínez i Miquel Soler, tres mossens que van treballar per dignificar i cohesionar el barri. L’acord és una proposta de la comissió municipal i ciutadana que va organitzar l’homenatge a Heredia amb motiu del seu nomenament com a Fill Adoptiu de la ciutat.

 

En el torn de les intervencions dels grups municipals, el portaveu de la CUP, Gonzalo Garcia, va proposar iniciar un projecte per recuperar la memòria històrica més recent del municipi com la lluita antifranquista i la transició a la democràcia. “Ara que s’ha obert la caixa de pandora, animem l’Ajuntament a continuar en aquesta línia perquè tenim molts espais per dignificar”, va dir. En aquest sentit també es va manifestar la portaveu del PSC, Carme Porro, qui va plantejar retre homenatge “al moviment obrer en general, perquè també es mereix el seu reconeixement”. Per la seva banda, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), va comentar que “durant la preparació de l’homenatge a Heredia ja es va parlar de la necessitat de reconèixer la lluita antifranquista i, de fet, a la plaça hi haurà una placa informativa recordant la figura dels tres capellans i la importància del moviment obrer que hi havia al darrera”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari