Cap de setmana solidari amb una nova edició del Gran Recapte d’Aliments

Càritas Montcada s’encarrega de coordinar la recollida de donacions al municipi

Maria Teresa Monclús, Xavier Jané i Josefina Lapieza, voluntaris del Gran Recapte a l'entrada a un dels supermercats de recollida
Lucas Cervantes
Isabel Ferrer i Lourdes Ortigosa, voluntàries aquest divendres a l'entrada al supermercat del carrer Montiu

Aquest divendres i dissabte es fa una nova edició del Gran Recapte d’Aliments, organitzat a tot Catalunya pel Banc d’Aliments i coordinat al municipi per Càritas Montcada. La principal novetat d’enguany és que l’esdeveniment recupera la presencialitat amb els voluntaris repartits als establiments comercials que hi col·laboren, que en el cas de Montcada són Caprabo, els Condis dels carrers Montiu i Lleida, Sorli Discau i Dia. En aquesta edició, a Mercadona es podran fer donatius econòmics en el moment de pagar la compra. L’any passat, Càritas va recollir gairebé 18 tones d’aliments, que es queden íntegrament a Montcada per atendre prop de 500 famílies.

“La gent intenta ajudar-te en el que pot, l’experiència és molt enriquidora”, comenta la Lourdes Ortigosa, voluntària a l’establiment Condis del carrer Montiu. Ortigosa destaca també que aquest any s’ha notat l’impacte econòmic derivat de la crisi de la COVID, ja que hi ha menys gent que pot fer donatius i més gent amb necessitats. D’altra banda, Josefina Lapieza, que fa el seu primer voluntariat a l’establiment Caprabo de Jaume I, valora molt positivament l’experiència “la gent està col·laborant, quan entren sovint són ells qui et demanen la bossa, fer això és molt gratificant”. En Josep Maria, que ha fet una aportació al comerç on la Josefina està fent de voluntària, comenta que “fa falta ajudar i cada any hi participo aportant allò que puc”.

Deixa un comentari