Comencen els treballs per plantar arbres al Rec Comtal

La Brigada instal·larà aquests dies un embornal per drenar les aigües de pluja i netejarà el sector

Un operari de la Brigada Municipal plantant nous arbres al Rec Comtal
Premsa Ajuntament

Aquesta setmana han començat els treballs per plantar nous arbres a la zona del Rec Comtal en l’espai que connecta el barri montcadenc de Can Sant Joan amb el barri de Vallbona de Barcelona. En els pròxims dies s’iniciaran els treballs per instal·lar un embornal per drenar les aigües de pluja. Els operaris de la Brigada Municipal també faran una nova desbrossada en els indrets on encara hi ha vegetació i, un cop enllestida aquesta actuació, també faran una neteja el més exhaustiva possible.

L’execució d’aquests treballs és fruit de les diferents trobades que responsables municipals i veïns de Can Sant Joan han mantingut al llarg d’aquest any per treballar conjuntament en l’aportació d’idees i solucions després de detectar-se abocaments il·legals en aquest indret. A més de la plantació d’arbres i la desbrossada de vegetació, els compromisos adquirits entre el consistori i els veïns són la instal·lació de bancs i papereres, la retirada de la runa abocada il·legalment i també la possibilitat d’instal·lar enllumenat. “S’està estudiant amb el Consorci incloure en el projecte la forma més adequada i eficient per donar llum a tot el Rec Comtal i que compleixi amb les normatives”, ha indicat la regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda (PSC), qui ha explicat personalment als veïns les actuacions dutes a terme aquesta setmana.

Al juny, una delegació municipal va reunir-se amb responsables de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’unir esforços per a la preservació d’un espai amb valors naturals i que és una zona de pas de vianants entre els dos municipis. Per tal de continuar amb la millora del Rec Comtal, els dos ajuntaments han demanat al Consorci del Besòs la redacció del projecte d’adequació d’aquest espai i també han acordat treballar conjuntament amb l’Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries) per mantenir aquest espai en bones condicions.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari