L’ACA retira els últims lípids i desvia la riera Seca fins a la depuradora de la Llagosta

Ara mateix, la situació estaria controlada, i en cas de pluges, els quatre dics de contenció habilitats per l’ADF frenarien l’augment del cabal

La cuba de l'ACA ja ha retirat els vessaments que encara hi quedaven a la Riera Seca
ADF La Serralada

Les cubes que ha traslladat l’ACA estan acabant de succionar els basalts d’oli de palma que havien quedat en el terme municipal de la Llagosta. L’ADF La Serralada, que col·labora des de l’inici amb voluntaris i màquines retroexcavadores, ha aixecat un quart dic de contenció aigües avall per si, en cas de pluja, els lípids avancessin amb l’aigua caiguda riera amunt.

El vessament d‘un milió de litres d’oli vegetal a la riera Seca de Santa Perpètua de Mogoda, el passat dissabte, ha estat a punt de causar un nou desastre ecològic al riu Besòs. Segons fonts dels Bombers, l’origen de la fuita va ser el trencament d’un dipòsit de l’empresa Lípidos Santiga –registrat sobre les 11h–, que va tenyir de groc la riera, causant l’alarma entre els veïns i les autoritats.

“Ara mateix, la situació està controlada, i amb la plena capacitat per si plogués i baixés molt volum d’aigua, els quatre dics de contenció habilitats frenaria qualsevol augment del cabal“, ha tranquil·litzat el cap operatiu dels voluntaris, Oriol Serratusell. Així, amb l’extracció per part de l’ACA dels darrers punts molt localitzats on queda oli, i la decisió de desviar el curs de la riera amb els dics, s’hauria impedit qualsevol tipus d’avenç de les restes de lípids cap al Besòs.

Deixa un comentari