Montcada i la Llagosta acorden restablir les relacions institucionals

L’alcalde, Bartolo Egea es reuneix amb els seu homòleg, Óscar Sierra –tots dos del PSC–per apropar posicions entorn de l’anella verda que es vol crear en una zona limítrof

Bartolo Egea amb l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra
Premsa Ajuntament

Deixar enrere els litigis judicials i obrir una nova via de col·laboració entre els dos municipis són el propòsit que s’han fixat els alcaldes socialistes, Bartolo Egea i Óscar Sierra. Els dos han volgut escenificar la bona sintonia amb una encaixada de mans aquesta setmana a l’Ajuntament de la Llagosta.

Montcada i la Llagosta van trencar les relacions institucionals fa 15 anys arran de la requalificació d’una zona verda a sòl industrial a Can Milans pels terrenys que ara ocupa la fàbrica Valentine i que va provocar que el municipi veí presentés un contenciós al Tribunal Suprem, màxim òrgan de justícia que els va donar la raó.

La riera Seca limita els termes de Montcada i la Llagosta Google Maps

Ara és la Llagosta qui vol impulsar una anella verda que busca la reordenació del sector que limita amb Montcada, a tocar de la riera Seca i que afecta terme municipal montcadenc. “Hem de deixar enrere les batalles judicials i noves fórmules de diàleg i de consens sense deixar de defensar els interessos legítims de les dues parts”, ha assegurat Bartolo Egea a La Veu . Els dos alcaldes s’han reunit aquesta setmana a l’Ajuntament de la Llagosta, en presència del president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela.

Desdoblament de l’R3

Egea i Sierra també tenen la intenció de col·laborar creant una taula de participació per aportar millores conjuntes a l’estudi informatiu del futur desdoblament de la línia de Vic, entre Montcada i Reixac i Parets. Els alcaldes també van parlar de la possible participació montcadenca en l’estudi que farà la Universitat Politècnica (UPC) –encarregat pels consistoris de la Llagosta, Mollet i Santa Perpètua de Mogoda– sobre la qualitat de l’aire per trobar l’origen de males olors que afecten diferents poblacions del Vallès Oriental i Occidental.

D’altra banda, Egea també s’ha reunit amb l’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, per parlar de la futura construcció de la Ronda Nord a Ripollet, un vial per reduir el trànsit al municipi veí que es desplaça cap a Montcada i Reixac per l’accés a la C-58.

Egea amb l’alcalde de Ripollet, Luis Tirado

Deixa un comentari