Correus diu que la setmana vinent podria tenir data d’obertura de la nova oficina de Montcada

L’Ajuntament, el personal i l’UGT han denunciat la situació del servei postal al municipi

El director territorial de Correus, Manel Rey, ha notificat a l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), que la setmana vinent li podria avançar la data d’obertura de la nova oficina postal al municipi, un servei llargament reivindicat per l’Ajuntament, el personal, el sindicat UGT i els mateixos ciutadans. L’edil, però, s’ha mostrat escèptic davant d’aquest anunci de la delegació territorial de l’empresa, que durant un any ha donat diverses dates d’obertura del nou local, que encara no ha obert portes. L’alcalde i delegats sindicals dels sectors postals i de serveis públics de l’UGT han denunciat avui públicament, en roda de premsa, el reiterat incompliment dels acords establerts amb Correus, la precària situació en la que estan els treballadors de l’oficina actual, que s’ha quedat petita, i els retards que això provoca en el repartiment de la correspondència, que acaben afectant tots els veïns de Montcada.

Fonts de la delegació territorial de Correus han matisat a Montcada Ràdio (104.6 fm) que el director del servei a Catalunya comunicarà la setmana vinent a l’Ajuntament una data d’obertura, sempre i quan l’empresa Fecsa resolgui els problemes de subministrament que ara per ara, segons Correus, estan ajornant la posada en marxa de l’oficina del carrer Montiu. Aquestes mateixes fonts han avançat que aquests problemes podrien estar solucionats entre avui i demà. L’alcalde ha explicat aquest matí que, pocs minuts abans de la roda de premsa, el director de Correus a Catalunya li ha comunicat que la setmana vinent podria donar-li una data de posada en marxa de l’oficina, però l’edil s’ha mostrat escèptic. “Ens han donat tantes dates d’obertura que no s’han fet realitat que ja no sabem ni què pensar”, ha indicat l’edil.

L’alcalde ha denunciat la situació precària en què treballen els carters i administratius que actualment han de fer la seva feina en una oficina que s’ha quedat petita i que els ciutadans estan patint retards continuats en el repartiment de les cartes. De tota manera, l’alcalde ha manifestat que donarà a Correus un vot de confiança i que, si la setmana vinent no avança res, donarà suport als sindicats i als treballadors en qualsevol acció que vulguin emprendre per reclamar l’obertura de l’oficina. Aquest mateix posicionament tindrà la secció postal de l’UGT a Catalunya. El secretari general, José Feijoo (a la dreta de la imatge), ha explicat aquest matí que esperarà la resposta de l’empresa i que la situació del personal és cada vegada més insostenible i que el personal “cada vegada té menys confiança en els sindicats i en l’empresa”.

A la roda de premsa ha assistit el secretari general de serveis públics a la comarca, Rafael Aguilar (a l’esquerra de la imatge), qui ha denunciat la deixadesa amb què considera que ha actuat Correus i ha apuntat que aquesta situació “només beneficia les empreses postals privades”. La plantilla de Correus a Montcada i Reixac està formada per 25 treballadors, una xifra que l’Ajuntament, el mateix personal i els sindicats consideren del tot insuficient. De tota manera, la redimensió de la plantilla no es durà a terme fins que no obri la nova oficina.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari