El col·lectiu veïnal reclama millores ‘per dignificar el barri’

El veïnat va traslladar a l’Ajuntament les seves reivindicacions a la reunió convocada dimarts a La Unió

D'esquerra a dreta, els regidors Juan Carlos de la Torre, Jaume Teixidó i Oriol Serratusell
Sílvia Alquézar
El col·lectiu veïnal de Mas Duran s'ha creat recentment amb l'objectiu de reivindicar millores per al barri
La reunió entre el veïnat de Mas Duran i l'Ajuntament es va fer a La Unió de Mas Rampinyo

El col·lectiu veïnal de Mas Duran creat recentment per demanar millores al barri convoca aquest dijous (18h) una mobilització per visibilitzar les seves reivindicacions. La protesta tindrà lloc a la confluència entre l'avinguda de Catalunya i el carrer Lloret. El col·lectiu es va reunir aquest dimarts amb representants municipals per traslladar-los la seva preocupació sobre diversos temes relacionats amb la neteja dels carrers, la seguretat ciutadana, l’ocupació d’habitatges, l’incivisme i el trànsit de vehicles provinents de la C-17, entre d’altres. La trobada es va fer a La Unió de Mas Rampinyo i va comptar amb l’assistència dels regidors de Policia Local i Protecció Civil, Oriol Serratusell (ECP), el de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), i de Mobilitat, Jaume Teixidó (ERC).

La pacificació del trànsit rodat per Mas Rampinyo va ser un dels temes més debatuts durant la reunió. Els veïns van traslladar la seva preocupació davant la circulació de vehicles pesants pels carrers principals com les avingudes d’Europa i de Catalunya, així com de l’excés de velocitat d’altres vehicles a motor al seu pas pel barri. “Pel que fa als camions, s’ha reduït la seva presència, sobretot a l’avinguda Europa, però s’ha agreujat la situació a l’avinguda de Catalunya”, va exposar Marc Martínez, un dels impulsors del col·lectiu veïnal, qui va plantejar diverses mesures com la instal·lació d’una càmera per controlar l’accés dels vehicles i la construcció de més passos elevats d'obra per reduir la velocitat dels cotxes i motocicletes.

Una altra de les qüestions que més preocupen al veïnat de Mas Rampinyo és l’ocupació il·legal d’habitatges com és el cas de l’illa de pisos del carrer Sant Ignasi, 31, un edifici de quatre escales i 64 pisos, la meitat dels quals estan ocupats i són nombrosos els conflictes de convivència i de brutícia. Sobre aquest tema, Serratusell va comentar que l’Ajuntament està treballant a nivell judicial per solucionar el problema: La setmana passada ens vam reunir amb la jutgessa degana que porta el cas. Sembla que comencem a veure la llum al final del túnel”. Respecte a la creació de nous pisos de protecció oficial de lloguer a una nova promoció d’habitatges a Mas Duran, alguns dels assistents a la reunió van mostrar les seves reticències en considerar que els futurs inquilins poden provocar problemes de convivència. “No volem entrar en aquests tipus de debats que estigmatitzen determinats col·lectius”, va manifestar de la Torre.

També es va parlar de la neteja del barri, que el veïnat considera insuficient, i de les molèsties que ocasiona el ‘botellón’ a la zona del parc de la Llacuna i la pràctica esportiva a les noves pistes de bàsquet, a la nit. “Demanem més presència policial i millorar el servei de neteja. Creiem que no s’inverteix al barri proporcionalment als impostos que paga”, va expressar Laura Canillas, del col·lectiu veïnal, qui va reivindicar diversos equipaments com un escola bressol o un centre d’atenció primària. En aquest sentit, Teixidó va indicar que “un tercer CAP al municipi és difícilment assumible”, però va afirmar que seguirem treballant per millorar Mas Duran, ja que aquesta zona residencial es va crear amb diverses deficiències i amb una falta de previsió de serveis”.

Els edils es van comprometre a mantenir noves reunions amb el veïnat per intentar trobar solucions a les seves queixes. La nostra voluntat és copsar la preocupació de la ciutadania per millorar la gestió de l’Ajuntament”, va manifestar de la Torre, qui va proposar al veïnat fer una visita pel barri per recollir sobre el terreny les seves reivindicacions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari