Buiden el canal del parc de la Llacuna per eliminar la fauna invasora

A causa del decret de sequera, l’espai no es tornarà a omplir d’aigua i, mentrestant, s’analitzarà l’estat actual del sistema de recirculació i es revisarà l’existència de possible fuites

El canal perimetral de la Llacuna s'ha començat des d'aquest 14 de juliol
Premsa Ajuntament

La sequera ha accelerat que el Servei de Gestió i Parcs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en coordinació amb el departament d’Espai Públic i Transició Ecològica municipal, buidi el canal del parc de la Llacuna, que s’està fent malbé per l’existència d’una gran quantitat de fauna invasora i algues.

Personal de l’AMB netejant el canal Premsa Ajuntament

En l’àmbit biològic, aquest buidatge, que va començar el 14 de juliol i que encara s’allargarà durant uns dies, servirà per erradicar les espècies invasores, que s’estan trasllat al Centre de Fauna de Torreferrussa, a Santa Perpètua. També s’hi està duent fauna autòctona, com les tortugues, i els altres taxons autòctons que hi viuen, bàsicament invertebrats, i que s’han traslladat a altres basses properes.

A causa del decret de sequera, el canal del parc de la Llacuna no es tornarà a omplir d’aigua fins que la Generalitat no suspengui l’acord que regula l’aigua a Catalunya. Durant aquest període, els responsables de la gestió del parc analitzaran l’estat actual del sistema de recirculació per valorar, conjuntament amb l’Ajuntament, la possibilitat de tornar a posar-lo en marxa i aprofitaran, també, per revisar l’existència de possibles fuites.

Deixa un comentari