El Grup de Dones Feministes convoca una manifestació aquest dimecres amb motiu del 8M

La marxa sortirà de davant de l’Ajuntament i finalitzarà a la plaça de l’Església, amb la lectura del manifest

Manifestació del 8M de l'any passat
Arxiu/Sílvia Alquézar

El Grup de Dones Feministes de Montcada i Reixac ha convocat una manifestació reivindicativa aquest dimecres amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Dona Treballadora. La marxa sortirà de l’avinguda de la Unitat, davant de l’edifici de l’Ajuntament, a les 18.30h, i anirà fins a la plaça de l’Església (18.30h), on es farà la lectura del manifest commemoratiu, que comptarà amb interpretació en llengua de signes.

Aquest és un dels actes del programa del Dia de la Dona, que va arrencar la setmana passada amb la inauguració de la mostra dels cartells finalistes al concurs. El programa també proposa dues taules rodones. El 17 de març tindrà lloc la jornada ‘Maternitat i (dis)capacitats’ a l’Auditori Municipal (17.30h). Hi intervindran la professora i investigadora de la UOC Asun Pié Balaguer; Ana Álvarez-Errecalde, mare i fotògrafa especialitzada en cures i discapacitat i fundadora del projecte ‘Care: cuidar importa’; i Carolina Ibáñez Barea; mare d’un jove amb diversitat funcional i presidenta de la Fundació Adimir.

L’altra taula rodona abordarà el treball sexual i prostitució i es farà el 24 de març a la Casa de la Vila, amb la participació de Paula Arce, investigadora del grup de recerca Antígona, de la UAB; i Anna Saliente, sociòloga especialitzada en gènere (18h).

Teatre

El grup de teatre local Teatroia’t tornarà a representar ‘Mujeres atacadas’, que va estrenar al desembre passat en el marc del cicle Montcada a escena. La funció serà el 19 de març al Kursaal (18h) i les entrades es poden adquirir a www.teatremontcada.cat i presencialment a l’Auditori Municipal. La recaptació és destinarà a l’entitat Ponts per la pau, presidida per l’activista afganesa Nadia Ghulam.

El programa del 8M recupera el tradicional sopar de dones que es feia cada any abans de la pandèmia. Serà el 24 de març, a les 21h, al Café Colon. El preu és de 15 euros i cal reservar plaça abans del 20 de març al telèfon 662 585 755.

Deixa un comentari