El mercat ambulant es queda al Pla d’en Coll

L’Ajuntament ha pres la decisió tot valorant els avantatges de l’espai

El mercat s'ubica al camí de la Font Freda del Pla d'en Coll
Raúl Prieto
La majoria dels paradistes troben que l'emplaçament del Pla d'en Coll és més còmode perquè els facilita la càrrega i descàrrega dels productes
Quan es compleixen dos anys des del trasllat provisional del mercat ambulant del nucli urbà al Pla d’en Coll, motivat per la pandèmia, l’Ajuntament ha anunciat que l’actual emplaçament serà el definitiu. La decisió respon al balanç positiu que fa l’administració de com ha funcionat fins ara l’experiència. “Al Camí de la Font Freda l’espai és més ample, no hi ha problemes d’aparcament, ni tampoc hi ha el grau d’afectació al veïnat que hi havia al centre pel que fa a la mobilitat de vehicles i l’accés als pàrquings particulars i als habitatges”, ha explicat el regidor de Comerç i Turisme, Salva Serratosa (ERC).
Els arguments de la corporació local també són compartits per bona part dels paradistes i de la clientela. En una enquesta a peu de carrer, laveu.cat ha constatat que la majoria d’opinions són positives. L’amplitud del Camí de la Font Freda permet als visitants recórrer el mercat sense aglomeracions i tant comerciants com compradors poden estacionar als aparcaments públics que hi ha ben a prop –l’antiga pista d’atletisme que el consistori obre expressament cada dimecres al matí i el pàrquing que hi ha sota l’autopista. 
‘L’espai és més ample, no hi ha problemes d’aparcament ni el grau d’afectació al veïnat que hi havia al centre’, Salva Serratosa
 
No obstant això, també hi ha marge de millora. Entre les propostes més compartides hi ha que l’Ajuntament instal·li tendals per mitigar la calor que fa a l’estiu i que es posi algun tipus de reclam al final del recorregut de l’activitat per atraure el públic. “La compra de tendals l’estudiarem cara a l’any vinent, perquè no disposem de pressupost per fer-la enguany i, respecte la distància total del recorregut, un cop es puguin reduir les separacions entre parades, tot quedarà més concentrat”, ha manifestat Serratosa.
Actualment el mercat ambulant compta amb una setantena de parades de les quals una quarantena són de productes tèxtils, una quinzena estan dedicades a l’alimentació i la resta, a productes diversos com calçat, parament de la llar, bijuteria i adrogueria. 
La manera en que l’Ajuntament ha pres la decisió de no moure el mercat no ha agradat a l’associació de comerciants Montcada Centre Comerç (MCC), que ja es va posicionar en contra de traslladar-lo al Pla d’en Coll al juny del 2020. L’entitat proposava  mantenir l’activitat al nucli urbà, ampliant l’espai a ocupar fins al carrer Guadiana, el passeig Jaume I o el mateix carrer Major, i va reclamar al govern el compromís per escrit del retorn a la situació anterior un cop passés la pandèmia.
L’MCC lamenta que el govern hagi pres la decisió ‘de forma unilateral’, sense haver-la debatut amb els agents implicats
“Durant aquests dos anys hem trobat a faltar reunions periòdiques de valoració conjunta, amb tots els agents implicats, sobre com estava funcionant el nou emplaçament”, ha manifestat la presidenta de l’MCC, Helena Abril. “Lamentem –ha afegit– que el govern municipal hagi pres la decisió de forma unilateral quan, en el moment en què es va procedir al trasllat, sempre ens va dir que seria una mesura provisional i no ha estat així”.
Seccions:
Etiquetes:

Els comentaris estan tancats.