Els paradistes del mercat reclamen tendals per apaivagar la calor

El govern municipal pren nota de les demandes i posa fil a l’agulla per respondre les reivindicacions dels comerciants

Des que el mercat de marxants dels dimecres va ser traslladat al camí de la Font Freda, el juliol del 2020, els paradistes es queixen de mancances que encara no han estat resoltes. Si bé l’opinió majoritària és que l’emplaçament és millor que el del centre del nucli urbà –en disposar d’aparcament i no causar molèsties al veïnat–, troben a faltar ombra i serveis públics, molt necessaris sobretot a l’estiu a causa de les elevades temperatures.

Els marxants ja han fet arribar les seves peticions al nou alcalde, el socialista Bartolo Egea, i a la regidora de Comerç, Dámaris Sánchez, també del PSC. “Són demandes que havíem plantejat a l’anterior govern sense èxit”, ha explicat José Amador –portaveu de la junta de marxants– a laveu.cat.

La calor és insuportable, tant per a nosaltres com per a la clientela

José Amador, junta de paradistes
José Amador té parada al mercat dels marxants des del 1995

Els paradistes confien que la bona predisposició manifestada pel nou executiu a la trobada mantinguda fa una setmana es concreti en fets. “El que demanem és que s’instal·lin tendals en tot el recorregut del mercat, com es fa a altres pobles, perquè la calor és insuportable, tant per a nosaltres com per a la clientela; l’any passat dues persones hi van morir a causa d’un cop de calor”, assegura Amador –un extrem que laveu.cat no ha pogut confirmar, en no tenir constància oficial de morts per aquest motiu.

Altres peticions dels marxants són més presència policial; la instal·lació de lavabos portàtils o poder fer servir els del pavelló Miquel Poblet; reduir la distància entre parades que es va establir durant la pandèmia, per escurçar el recorregut del mercat; augmentar el nombre de punts de venda cobrint les baixes que hi ha actualment, i reduir el preu de les taxes.

Resposta del govern

La regidora de Comerç ha pres bona nota de les queixes i aquest dimecres ja es començarà a donar resposta a alguna de les peticions. D’entrada, els lavabos del pavelló estaran oberts per als comerciants i el públic en general i les parades d’alimentació tindran cubells d’escombraries per contribuir a millorar la neteja de l’espai. “També hem parlat amb la Policia Local per garantir la presència d’agents i els responsables del cos ens han confirmat que hi ha un dispositiu especial en el sector cada dimecres”, ha assenyalat la regidora.

Pel que fa a la queixa sobre l’excés de calor, l’Ajuntament estudiarà dues propostes que té sobre la taula, la compra de tendals –que ja va pressupostar l’anterior govern– o el trasllat de les parades a la zona d’ombra que proporciona la C-33. “Aquesta demanda no la podem resoldre d’un dia per a l’altre, perquè si optem per la primera, cal fer una inversió elevada; però el nostre compromís és actuar al més aviat possible perquè fa més d’un any que el tema està encallat“, ha indicat Sánchez.

El nostre compromís és actuar al més aviat possible perquè fa més d’un any que el tema està encallat

Dámaris Sánchez, regidora de Comerç

De fet, el nou govern considera que el mercat dels dimecres requereix una intervenció global. “Hem de començar de zero, cada cop hi ha menys parades i no el volem deixar morir, volem que sigui un referent a la comarca“, afirma la regidora.

Demà els representants dels paradistes es tornaran a reunir amb l’executiu per parlar sobre el preu de les taxes, l’elevat impagament de quotes registrat en l’actualitat, l’obertura de noves convocatòries per a més comerciants i la disposició dels punts de venda, entre d’altres qüestions.

Deixa un comentari