El personal d’instal·lacions esportives porta les seves reivindicacions al Ple de l’Ajuntament

Els treballadors, que ahir van fer una jornada de vaga arreu de Catalunya, van llegir un escrit amb les seves demandes, que compten amb el suport de l’Ajuntament

El personal d’instal·lacions esportives públiques de gestió privada va fer arribar les seves reivindicacions aquest dijous al plenari de l’Ajuntament, reunit en sessió ordinària a la Casa de la Vila, coincidint amb la jornada de vaga de 24 hores que els sindicats van convocar arreu de Catalunya per demanar un conveni i un salari digne.

Una portaveu del col·lectiu de treballadors i treballadores del municipi, Laura Gauna, va llegir un escrit amb les principals demandes a nivell de Catalunya, que considera “indignant” la proposta que ha fet la patronal de congelar el sou d’aquest any i pujar-lo mínimamen per al 2023 i 2024 aplicant la clàusula de compensació i absorció.

Proposta de la plantilla

Els empleats proposen un augment del 10’5% per a tots els professionals del sector, amb una clàusula de revisió vinculada a l’IPC “per combatre la devaluació salarial i posar fi a l’explotació laboral que patim”.

El regidor d’Esports, Gerard Garrido (ERC), va parlar en nom de l’equip de govern. L’edil va donar ple suport a les demandes dels treballadors i es va comprometre a sol·licitar una reunió amb l’empresa Safis, que gestiona el personal a les instal·lacions esportives del municipi, per parlar del tema salarial i d’altres qüestions laborals. “Compartim la vostra lluita”, va dir Garrido.

Puntualització de Safis

Arran les manifestacions realitzades per un representant dels treballadors a la veu.cat durant la concentració feta a les portes de l’Ajuntament, segons les quals la plantilla no havia tingut cap augment de sou al 2021, l’empresa Safis ha desmentit aquesta afirmació. Segons Safis, els treballadors de Montcada i Reixac van rebre un increment d’un 10% per voluntat del consistori en incloure-ho com a millora puntuable al concurs públic, una petició que l’empresa va decidir incorporar, aplicant l’increment tant aviat va començar a executar el servei, al mes de novembre de 2021.

“Som una empresa que estem moralment a favor del increment de salaris a un sector maltractat però, per desgràcia, manen els preus de les licitacions, que sempre surten a un preu molt baix, sense possibilitat d’increment per IPC durant tota la durada del contracte” i, a més a més, els marges no ens deixen ni tan sols arribar al 13% d’estructura ni òbviament al 6% de benefici que es marcaria com un mínim”, ha manifestat l’empresa a laveu.cat.

Deixa un comentari