El Pla del Besòs continua en l’agenda del nou conseller de Drets Socials i del nou delegat del govern a Barcelona

Ambdós polítics visiten el sector i es reuneixen amb l’executiu local per traslladar-los el seu compromís amb la resolució del barraquisme

Carles Campuzano, nou delegat de Drets Socials, i Joan Borràs, delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, han reiterat el compromís de la Generalitat amb la resolució de la problemàtica de barraquisme que afecta el Pla del Besòs al terme municipal de Montcada i Reixac. Ambdós polítics, recentment nomenats al càrrec, després de la sortida de Junts del govern autonòmic, van visitar ahir el sector acompanyats per una delegació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), i van mantenir una reunió de treball a la Casa de la Vila en què també van participar tècnics del consistori i representants del Consorci del Besòs.

“Vull posar en valor la feina feta fins ara, tant per l’Ajuntament com per la resta d’administracions, i expressar el compromís de la Generalitat per seguir treballant i cooperant en la recerca de solucions de futur per al Pla del Besòs”, va manifestar el conseller. Com a mostra de la implicació del seu departament, Campuzano va assenyalar que la visita a Montcada ha estat una de les primeres que ha fet sobre el territori des que ha arribat al càrrec, tot just fa un mes.

“Vull posar en valor la feina feta fins ara, tant per l’Ajuntament com per la resta d’administracions, i expressar el compromís de la Generalitat per seguir treballant i cooperant en la recerca de solucions de futur per al Pla del Besòs”

Carles Campuzano
Primer es va fer una visita a l’espai i després una reunió de treball a la Casa de la Vila
Pilar Abián

També el nou delegat del govern de la Generalitat a Barcelona va corroborar la voluntat de seguir liderant la comissió que va crear el seu predecessor en resposta a la crida de l’alcaldessa arran la mort accidental d’una parella en una de les barraques de la llera el passat mes de gener. “És evident que no podem deixar sol l’Ajuntament davant d’un problema social que trascendeix el municipi”, va dir ahir Borràs.

L’alcaldessa va agrair les mostres de suport de les administracions supramunicipals i que els recents canvis al govern autonòmic no hagin afectat la línia de treball cooperatiu iniciada la passada primavera. Després del recorregut fet per una part del sector de barraques en què els polítics van tenir l’ocasió de parlar amb algunes de les famílies residents, Campos va voler donar un missatge de tranquilitat als afectats. “La preocupació pel seu futur és compartida també per nosaltres, per això, un cop feta la diagnosi treballarem per aconseguir reallotjar aquestes famílies; el que està clar és que aquí no poden continuar vivint per la seva pròpia seguretat, és un risc i un perill ja que es tracta d’un espai natural que es troba en zona inundable”, va manifestar l’edil.

“Les famílies que viuen a les barraques no poden continuar aquí per la seva pròpia seguretat, la llera és zona inundable”

Laura Campos

Actualment continua en marxa la diagnosi iniciada a l’octubre i sufragada per la Conselleria de Drets Socials per conèixer la realitat de l’assentament de barraques que hi ha a la llera del Besòs. Entre el riu i la carretera de la Roca es calcula que hi ha al voltant de 400 construccions i a l’altra banda, prop d’un centenar entre les quals hi ha infrahabitatges, horts i activitats no regulades. A l’espera d’aquest estudi, les dades de què disposa l’Ajuntament és que al sector hi ha empadronades una quarantena de persones. Es preveu que el resultat de la diagnosi, que inclou tant l’aspecte social com el territorial i el mediambiental, estigui enllestit a final del mes de febrer.

Deixa un comentari