El Ple acorda demanar a la Generalitat millores en l’atenció primària

La moció, consensuada per la Comissió de Salut, va ser aprovada per tots els grups municipals

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció, promoguda per la Comissió de Salut –de la qual formen part partits polítics i entitats com la Taula per la Salut–, que reivindica millores en l’atenció sanitària pública, per tal de pal·liar "les retallades i les crisis que portem patint els últims 10 anys’, indica el text, que exigeix a la Generalitat la immediata obertura de les urgències nocturnes, oferint un servei sanitari continuat entre les 0 i les 8 h, suprimit al CAP Montcada fa 10 anys. 

La moció també reclama al govern autonòmic que modifiqui la normativa d’obertura de farmàcies i l’adapti a les poblacions que no tenen urgències nocturnes i es queden sense aquest servei per la vinculació entre els dos serveis, com és el cas de Montcada i Reixac. El document també reivindica que el nou hospital Ernest Lluch tingui un model de gestió 100% públic i estigui dotat dels recursos materials, econòmics i humans, així com de les infraestructures d’accessibilitat i transport necessàries per facilitar a la població l’accés a l’equipament.

El document exigeix a la Generalitat que inverteixi en els centres de salut i atenció primària del municipi, per dotar-los de més serveis, com aparells de raigs X; major modernització i tecnologia; com d’especialitats, com ara ginecologia. També es demana un estudi de les necessitats de la població situada en els barris més allunyats dels centres mèdics, com ara Terra Nostra i Mas Duran, per dotar el municipi dels recursos d’atenció primària adaptats al creixement de la població que Montcada i Reixac ha experimentat en els darrers anys. La moció sol·licita la posada en marxa d’un pla de treball de salut mental i iniciar una ronda de trobades amb els grups parlamentaris per establir una taula de diàleg en el si de la comissió de salut del Parlament.

'L'hospital Ernest Lluch pal·liarà la situació, però s'ha de gestionar el mentrestant fins que aquest equipament no sigui una realitat i dotar el municipi dels recursos suficients perquè Montcada i Reixac tingui una atenció sanitària digna', ha explicat la regidora de Serveis Socials, Polítiques d'Inclusió i Sanitat, Mar Sempere. El text va ser aprovat per unanimitat, tot i que el grup d'ERC va fer un vot diferenciat del primer punt, ja que entèn que la reobertura de les urgències "no seria ni funcional, ni sostenible".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari