El Ple sotmetrà a aprovació les bases de la nova convocatòria dels pressupostos participatius

La sessió serà telemàtica (18.30h) i es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de Montcada Comunicació, laveu.cat i montcada.cat

Ar

El Ple de l’Ajuntament es reuneix aquest dijous (18.30h) de manera telemàtica, en la sessió ordinària corresponent al mes de maig. Un dels punts més destacats de l’ordre del dia és l’aprovació de les bases que han de regir el funcionament i el pla de treball del procés participatiu per a l’elaboració dels pressupostos participatius del 2021-2022. L’1 de juny es posarà en marxa la tercera edició, que incorpora novetats com ara la possibilitat de presentar projectes de caràcter social i d’altres específics de l’àmbit juvenil. Els pressupostos participatius són un mecanisme a través del qual la ciutadania decideix a quines actuacions anirà destinada una part dels recursos econòmics públics del municipi, en total 285.000 euros –250.000 de la partida d’inversions i 35.000 euros de partides del pressupost ordinari distribuïts de la forma següent 25.000 per a projectes socials, 10.000 per a projectes juvenils.

De l’Àrea Econòmica, el Ple porta a debat dues propostes per reduir l’impacte de la crisi provocada per la Covid-19 entre el teixit de les petites empreses de la ciutat. Així, se sotmetrà a aprovació l’exempció de la liquidació de la taxa de terrasses per a bars i restaurants i de la taxa per a l’ús d’espais escènics muncipales per a les escoles de dansa durant el 2021.

En l’apartat de mocions, el grup municipal d’ECP presentarà un text en suport del poble de Palestina arran de l’última ofensiva d’Israel. El document també proposa l’inici d’un procés de pau «just, que acabi amb l’actual ocupació i apartheid israelià sobre la població palestina». La sessió plenària es podrà seguir en directe a través dels portals laveu.cat i montcada.cat i del canal Youtube de Montcada Comunicació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari