El PSC reclama el compliment del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

La moció, aprovada per tots els grups excepte el PP, demana el retorn de les competències en aquesta matèria i la transferència als ajuntaments dels recursos per aplicar les mesures previstes

Amb motiu de la proximitat de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el grup municipal del PSC va presentar al Ple d’octubre una moció instant el govern central que compleixi el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i retorni les competències a les entitats locals en aquesta màteria, incloent-t'hi els recursos per aplicar les mesures previstes. El Pacte preveu un increment anual de 20 milions d’euros durant els cinc propers exercicis via transferència als ajuntaments. La portaveu socialista, Carme Porro, va agrair el suport de tots els grups a la moció –excepte el PP, que es va abstenir– “ja que el nombre de dones assassinades a mans de les seves parelles no baixa i hem d’atacar la problemàtica entre tots i des de tots els àmbits”.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia, d’ICV-EUiA, confia que el govern espanyol compleixi amb el Pacte d'Estat “perquè les administracions locals poguem seguir treballant i evolucionant” i va manifestar la intenció del departament d’augmentar l'atenció psicològica a mares i fills afectats per la problemàtica amb l’assignació dels nous recursos. El grup de Cs no només va donar suport a la moció, sinó que també la va signar i va felicitar el grup socialista per la iniciativa, “ja que 74 dones assassinades a dia d’avui a l’estat espanyol ens portar a parlar de terrorisme de gènere”. Jordi Sánchez, portaveu d’ERC, es va mostrar d’acord amb la moció, però el seu grup va preferir no firmar-la "perquè no té en compte la legislació catalana suspesa pel Tribunal Constitucional”. Mar Sempre, de Círculo, hi va donar suport perquè creiem que és imprescindible recuperar les competències i els recursos", tot i valorar que les mesures que preveu el Pacte "són insuficients".

Joan Carles Paredes, del PdeCAT, va manifestar que tot allò que sigui una lluita activa contra la violència masclista comptarà amb el nostre suport”, i va recordar que a Catalunya ja s’està treballant contra aquesta xacra social des del Pacte Nacional contra la violència masclista aprovat pel Parlament. La CUP va votar a favor de la moció, tot i que el seu portaveu, Josep Galván, va aprofitar l'ocasió per criticar que la figura de l’agent d’igualtat de l’Ajuntament estigui condicionada per la temporalitat dels plans d’ocupació i no formi part de la plantilla estable. També va felicitar els moviments socials que treballen en clau feminista “perquè, més enllà del que fan els governs, les dones que se salven és perquè s’autoorganitzen”, va afegir.

Eva García va justificar l’abstenció del seu grup perquè, tot i compartir el fons i el sentit de parts de la moció, “sorprén que hi votin a favor partits que volen la independència i esperin cobrar de l’estat espanyol durant els propers cinc anys 20 milions d'euros”

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari